Місць у гуртожитках УжНУ в 2,5 рази менше, ніж охочих там жити

Місць у гуртожитках УжНУ в 2,5 рази менше, ніж охочих там жити
Сьогодні, 26 серпня, почалося поселення в гуртожитки УжНУ. Для першокурсників це перше знайомство із університетом, новими сусідами по кімнаті, облаштовування, а для батьків – хвилювання, аби дитину таки поселили, і в добрі умови.

 

За словами директора студмістечка УжНУ Василя Кепича, цьогоріч уже є 846 заяв на поселення, а вільних місць тільки 360. «Звичайно ж, батьки жаліються, обривають телефони, але нічого не вдієш – нових гуртожитків не будували давно. Хоч є одна особливість: взимку магістри другого року завершать навчання і виселятимуться. Тоді буде друга хвиля поселення першокурсників», –  повідомляє керівник студмістечка.

Ще однією особливістю цьогорічного поселення першокурсників є дозаселення чи підселення, тобто в кімнати, де вже проживають старшокурсники, до яких підселяють одного-двох неофітів. Дехто ставиться до цього позитивно, мовляв, так переймуть досвід спільного життя, а дехто (особливо батьки) побоюється, що такі сусіди по кімнаті вплинуть на колишнього абітурієнта негативно.

Процедура поселення така ж, як і торік. Студент отримує ордер на поселення, йде дивитися кімнату, якщо умови влаштовують, то проходить медогляд, оплачує за три місяці проживання (330 грн за місяць для всіх гуртожитків), слухає інструктаж з техніки безпеки й поселяється. За словами Василя Кепича, вартість проживання не змінюватиметься впродовж року.

На коридорі філологічного факультету зустрічаємо гурт студенток зі Львівщини з батьками, дівчатам пощастило поселитися разом. Батько однієї з однокласниць, а нині однокурсниць, пан Роман Равлінко каже, що вже бачили помешкання й ділиться враженнями: «Задоволений, що моїй доньці пощастило жити з подругами, і що їх таки поселили. Кімната не зовсім погана. Ясно, треба сякий-такий ремонт. Думаю, зробимо гіпсову побілку, поставимо замок, розетки, вкрутимо лампочки… Словом, впорядкуємо кімнату і ванну».

За словами директора студмістечка, капітальний ремонт у корпусах гуртожитку не робився з часу здачі в експлуатацію. Тільки два роки як почали робити капремонт санвузлів у другому гуртожитку, двох поверхів у гуртожитку № 4. До початку опалювального сезону здадуть в експлуатацію котельню на вулиці Митній. Плануються капітальні ремонти наступного поверху в гуртожитку № 4 та ремонт житлових приміщень у гуртожитку № 2.

До слова, у євроблоках на шостому і п’ятому поверхах гуртожитку № 4 житимуть студенти гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання, студенти факультету міжнародних відносин, факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу, студенти-історики, математики, юристи, інженери.

Поселення студентів ІІ–ІV курсів бакалаврату, І–ІІ курсу магістратури та спеціалітету відбуватиметься 29, 30, 31 серпня, – повідомили у Медіацентрі УжНУ.

 

26 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Адміністратор 2016-08-26 / 20:15:36

    Коментар видалено за порушення правил коментування та поведінки на сайті.