Закарпатські лісівники навчались тактиці і вибуховій справі – готувались до бойових дій

Закарпатські лісівники навчались тактиці і вибуховій справі – готувались до бойових дій
Неподалік від кордону зі Словацькою Республікою, на військовому полігоні в селі Ярок, військові та лісівники провели військові навчання. Залучили до их 40 чоловік.

 

Особливістю цього польового збору було суттєве коригування змісту навчальних програм з урахуванням отриманих інформаційно-аналітичних матеріалів щодо застосування підрозділів інженерних військ у зоні проведення АТО.

Основні акценти під час вивчення тактичних та тактико-спеціальних дисциплін зроблено на поглиблене вивчення в першу чергу військово-спеціальних дисциплін: вибухової справи, інженерних загороджень, технічної підготовки, а також військової топографії, тактичної та тактико-спеціальної підготовки, фортифікації та маскування.

Значну увагу звернено також на особливості ведення бойових дій на замінованій місцевості, порядку ведення бойових дій у населених пунктах, організації засідок на дорогах і відкритій місцевості та боротьби з ними тощо.

Лісівники вчилися підриванню ґрунтів і споруд, зокрема мостів. Усі навчальні заняття були спрямовані на удосконалення та розвиток умінь та навичок щодо застосування озброєння й інженерної техніки у відповідності до існуючих нормативів бойової підготовки.

Перевірити хід бойового злагодження і навички захисників в умовах бойових дій приїхав на полігон військовий комісар Ужгородського ОМВК, підполковник Микола Журавльов:

Значна увага під час навчань окрім вдосконалення навичок застосування зброї, приділялася фізичному загартуванню лісівників з елементами бойової системи виживання воїна.

Такі завдання включали в себе навички добування вогню, добування, фільтрування і безпечного вживання води, облаштування укриттів, які захищатимуть від негоди, орієнтування на місцевості без компаса й мапи, виготовлення знарядь праці, побуту та оборони, полювання і рибальства, безпечне вживання в їжу рослин і тварин, здобутих в дикій природі, навички поводження в умовах специфічної місцевості та клімату тощо, повідомили у прес-службі Закарпатського ОУЛМГ.

 

27 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів