ЄС може ввести плату за безвізові поїздки – ЗМІ

ЄС може ввести плату за безвізові поїздки – ЗМІ
Єврокомісія з ініціативи Франції та Німеччини готується представити систему авторизації мандрівників European ESTA (Electronic System for Travel Authorization), відповідно до якої громадяни з «безвізових країн» повинні будуть зареєструватися онлайн і заплатити 14 доларів перед поїздкою. 

 

Про це повідомило видання EurActiv.

Посилаючись на власні джерела, видання пише про те, що представлення нової системи відбудеться восени, ймовірно в листопаді.

Франція і Німеччина запропонували запровадити таку систему з міркувань безпеки, з оглядкою на теракти, що відбулися в Парижі (13 листопада 2015) і Брюсселі (22 березня 2016). Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев сказав, що European ESTA стосуватиметься тих «осіб, яким не потрібно отримувати візи перед в'їздом на територію ЄС» (наприклад, громадянам США).

Ідея про створення European ESTA була згадана як частина ініціативи з «посилення контролю на зовнішніх кордонах ЄС», яку глави МВС Франції та Німеччини представили 23 серпня. Вперше мова про таку систему зайшла ще в червні, коли єврокомісари Дімітріс Аврамопулос і Франс Тіммерманс представили ряд пропозицій про візову лібералізацію для Грузії, України, Косово і Туреччини.

Страта пояснив, що європейська система базуватиметься на американському зразку. У США вона являє собою автоматизовану систему, що визначає прийнятність візиту тієї чи іншої людини в країну. Як зазначила речник Єврокомісії з питань внутрішніх справ Наташа Бертод, європейська система буде «способом упевнитися, що у нас немає засиділися іноземців».

«Ми вітаємо (франко-німецьку пропозицію), звичайно. Саме тому в червні ми сказали, що пропозиції будуть озвучені восени», - написала Бертод в e-mail для EurActiv.

 

27 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів