Один із найдавніших дерев’яних храмів Закарпаття уже майже врятовано

Один із найдавніших дерев’яних храмів Закарпаття уже майже врятовано
У с.Буківцьково (Великоберезнянський район Закарпатської області) тривають ремонтні роботи в дерев’яній церкві Св. Анни, збудованої в 1792 році, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

Кілька останніх десятиліть за церквою не було належного догляду, частина шинглів (дерев’яні колоті дощечки, якими вкритий дах) розсохлися, крокви під ними почали гнити, внаслідок чого покрівля протікає, що загрожує руйнуванню унікальної споруди. У квітні цього року голова ОДА Геннадій Москаль у ході робочої поїздки на Великоберезнянщину відвідав Буківцьово, оглянув церкву й доручив почати відновлювальні роботи. А цими вихідними приїхав сюди знову, щоб проконтролювати виконання доручення.

– Станом на сьогодні майстри поміняли прогнилі крокви й поставили нові шинглі, – повідомляє Г.Москаль. – Зараз іде ремонт куполів, які також під загрозою руйнування. Всі деталі робляться ідентичними, не використовуються ніякі новітні матеріали, щоб не спотворити історичну цінність цієї красивої церкви. Керівництву району дано доручення протягом тижня навести на прилеглій території лад – покосити бур’яни, прибрати сміття тощо. Церква Святої Анни – одна з найкрасивіших на Великоберезнянщині (і не тільки), тому зробимо все, щоб не допустити її руйнування.

 

29 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів