Закарпатські лісівники похвалилися зменшенням числа нещасних випадків

Закарпатські лісівники похвалилися зменшенням числа нещасних випадків
Лісове господарство продовжує залишатися одним з найбільш небезпечних промислових секторів серед професій у світі. В Україні це друга професія після шахтаря за рівнем небезпеки, повідомили в Закарпатському ОУЛМГ.

 

Службами охорони праці безпосередньо на підприємствах за останні 6 місяців проведено 313 обстежень стану охорони праці, як результат – виявлено 1400 порушення нормативних актів, призупинено експлуатацію 37 видів обладнання, машин і механізмів та роботу 23-х технологічних процесів, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 4 посадових осіб.

Також працівниками ЗОУМЛГ розроблено інструкцію по розробці вітровально-буреломних лісосік, розроблено та складено програму навчання з охорони праці для бригад, які будуть розробляти вітровально-буреломні лісосіки. І всі роботи проводяться згідно міжнародних правил.

Як розповідає заступник начальника Закарпатського ОУЛМГ Василь Кий,  ці інструкції не є обов’язковим до виконання документом, однак під час роботи їх варто дотримуватися. Вони призначені для забезпечення однієї з найпрестижніших, але й при цьому з найнебезпечніших професій, принципами в прагненні вдосконалити роботу в сфері безпеки і охорони праці. Інструкції засновані на сучасному міжнародному досвіді і призначені для використання на деревообробних підприємствах і лісосіках. Мета їх полягає в тому, щоб захистити працівників від небезпек в лісовому господарстві і запобігти або знизити число професійних захворювань і травм.

Також заступник начальника акцентує увагу на тому, що Закарпатське ОЛУМГ та підпорядковані лісгоспи краю постійно закуповують для працівників новий европейського взірця спецодяг, взуття, а також засоби індивідуального захисту та підкреслює, що за останні роки є позитивна тенденція по зменшенню кількості нещасних випадків на виробництвах. У 2014 році в підприємствах ОУЛМГ сталося шість нещасних випадків, два з яких – зі смертельними наслідками; цього року не сталося ще жодного нещасного випадку.

 

29 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів