Країна-сусідка Закарпаття змінить принципи працевлаштування українців

Країна-сусідка Закарпаття змінить принципи працевлаштування українців
З наступного року у Польщі змінюються правила працевлаштування українців. Замість заяв працедавців про намір доручити виконання роботи іноземцю будуть діяти дозволи, що видаватимуть районні бюро праці.

 

Як пише "Тиждень", голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота заявив, що нинішні проблеми пов’язані з тим, що у Польщі надміру спростили процедуру працевлаштування сусідів з-за східного кордону. Він зазначив, що заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їхню перевірку.

Крім того, Пєхота наголосив, що є працедавці, котрі подають значно більше заяв, аніж вони у змозі найняти робітників. Відтак частина документів потрапляє на чорний ринок.

На його думку, ця проблема вже незабаром зникне. З 2017 року заяви замінять на дозволи, що видаватимуть бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації, їхню вірогідність буде простіше перевірити.

Голова Польсько-української господарчої палати визнає, що існує ризик, що бюро праці не встигатимуть з перевіркою заяв. При цьому він додав, що є ідея, аби оплати за видавання цих дозволів залишалися у бюро, а це дозволить наймати додаткових працівників.

 

29 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів