Москаль заявив, що тисячам постраждалих від граду закарпатців марно чекати допомоги від уряду

Москаль заявив, що тисячам постраждалих від граду закарпатців марно чекати допомоги від уряду
Мешканці приватного сектору Закарпаття, які постраждали від червневого граду, залишаються без урядової компенсації, заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

 

Учора Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про виділення Закарпатській області з резервного фонду Державного бюджету 22 мільйонів 494 тисяч 88 гривень. Ці гроші підуть на ліквідацію наслідків градобою 21 червня.

– Загальна сума збитків, завданих Закарпаттю стихійним лихом, оцінюється в понад 100 мільйонів гривень (що підтверджено актами обстежень та іншими відповідними документами), – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Три мільйони ми виділили з місцевих бюджетів, частину витрат покрили за рахунок гуманітарної допомоги, в тому числі шифером від ПАТ «Івано-Франківськцемент» (підприємства, яке відгукнулося на наше прохання про допомогу).

Сільські клуби, дитсадки, амбулаторії та інші соціальні об’єкти відремонтували в борг, залучивши для робіт приватних підприємців.

Особлива увага була приділена школам, покрівлі яких заново перекрили ще до 1 вересня. Виділених учора 22,5 мільйонів вистачить якраз на те, щоб розрахуватися за борги за відновлення соціальних об’єктів. Зате приватний сектор (у результаті градобою було пошкоджено понад 7 тисяч будинків) залишається без компенсації з боку держави. Очевидно, більше грошей із держбюджету на ліквідацію наслідків червневого стихійного лиха ми не дочекаємося, – вважає Москаль. 

 

01 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів