За порушення правил транзиту автомобіля водія оштрафували на 354 тисячі

За порушення правил транзиту автомобіля водія оштрафували на 354 тисячі
Громадянину України, який ввіз на територію України «OPEL VEСTRA» із польською реєстрацією в митному режимі «Транзит», згідно з рішенням Львівського апеляційного адміністративного суду доведеться сплатити понад 354 тис. гривень штрафу, повідомили в ГУ ДФС у Закарпатській області.

 

Співвітчизника визнано винним у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 3 статті 470 та статті 485 Митного кодексу України. Зокрема, громадянин перевищив строк доставки транспортного засобу, що перебував під митним контролем, до митного органу призначення та здійснював внутрішнє перевезення пасажирів.

Факт здійснення внутрішнього перевезення пасажирів по території України цим громадянином, зокрема, підтверджував протокол про адміністративне правопорушення, за ознаками статті 133-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення із управління Укртрансінспекції в Закарпатській області.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС ще раз нагадують, що для уникнення штрафних санкцій та проблем із законом, по-перше, необхідно транспортні засоби в режимі транзит використовувати виключно для особистого користування, а по-друге, дотримуватись встановлених Митним кодексом України строків транзитних перевезень для автомобільного транспорту: 10 діб у разі переміщення в зоні діяльності кількох митних органів і 5 діб – одного митного органу.

Товари, що переміщуються у митному режимі транзиту, не повинні використовуватися з жодною іншою метою, крім транзиту. Що стосується транспортних засобів з іноземною реєстрацією то вони, з гідно з чинним митним законодавством, так само можуть використовуватись виключно для особистого користування, а не для промислового або комерційного транспортування товарів чи пасажирів за плату або безоплатно.

У разі фіксування, наприклад, ситуації, коли громадянин використовує транспортний засіб, що перебуває на митній території України в режимі транзиту, перевозячи громадян за плату, це трактується як дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів та інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів. Ці дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

 

02 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів