Через Закарпаття за зниженим акцизом найбільше завозять "Фольксвагени" і "Шкоди"

Через Закарпаття за зниженим акцизом найбільше завозять "Фольксвагени" і "Шкоди"
За зниженими ставками акцизу з 31 травня в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС ввезено та розміщено в митний режим «імпорт» 78 легкових автомобілів, повідомив начальник митниці Володимир Колесніков.

 

Найбільше громадяни надають перевагу автомобілям середнього класу, а саме «VOLKSWAGEN» та «SKODA» 2011 – 2013 років виготовлення. 

За  словами керівника митного відомства, орієнтовна сума податків під час митного оформлення автомобілів середнього класу становить від 55 до 85 тис. грн. Наразі до бюджету від цих оформлень автомобілів за зниженими ставками надійшло більше 7 млн грн.

– Максимальний час, який громадяни витрачають на здійснення митного оформлення – 2 години, – каже Володимир Колесніков. Практично усі автомобілі, митне оформлення яких відбулося в зоні діяльності Закарпатської митниці, походженням з Європейського Союзу.

Відповідно до Закону №1389, тимчасово, до 31 грудня 2018 року встановлені знижені ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися. Нормами Закону встановлено, що знижені ставки акцизного податку не застосовуються якщо легкові автомобілі мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України.

 

08 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів