Очільниця Держлісагентства поскаржилася на мільйонні збитки від дій Закарпатської митниці

Очільниця Держлісагентства поскаржилася на мільйонні збитки від дій Закарпатської митниці
Cитуацію із затриманими Закарпатською митницею ДФС вагонами лісу вітчизняних лісгоспів, що прямували на експорт, прокоментувала УНН т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

 

“У нас дійсно є проблема із затриманням вагонів із деревиною на Закарпатті. З цього приводу я мала зустріч з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. Ми дійшли згоди щодо необхідності вдосконалення наших стандартів по дровах. Однак з приводу справедливості затримки нашої деревини кожен залишився відстоювати власну позицію”, –заначила Юшкевич. Вона додала, що ці стандарти можуть бути переглянуті і розроблені тільки науковими установами, вартість розробки такого документу становить 450-500 тисяч гривень.

“Замовником може виступити Держлісагентство, однак, на жаль, з державного бюджету ми поки що не маємо на це коштів. За діючими стандартами, паливні дрова можуть йти на експорт з різними довжинами, а не у вигляді колотих дров, як ми собі це уявляємо. І взагалі, я вважаю, що дрова оцінюються за якісним складом деревини, а не за їхньою довжиною. Ми також організовували перевірку із залученням фахівців Держлісагентства. На сьогодні у цій ситуації ми будемо відстоювати свою правоту. Якщо ж якийсь із фактів про порушення з боку наших підприємств буде доведено, то однозначно винні будуть звільнені. Зараз же ми відстоюємо нашу правоту у судах, заявниками позовів виступили безпосередньо підприємства, чий ліс було затримано Закарпатською митницею ДФС”, – розповіла Христина Юшкевич.

Т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України зауважила, що такі проблеми у підприємств лісової галузі є лише із Закарпатською митницею. “Ситуація в цілому принесла мільйонні збитки нашим підприємствам”, — наголосила Х. Юшкевич.

 

08 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів