Податку на нерухомість на Закарпатті зібрали майже 10 мільйонів

Податку на нерухомість на Закарпатті зібрали майже 10 мільйонів
Протягом січня-серпня 2016 року до місцевих бюджетів Закарпаття мобілізовано понад 9,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Зокрема, понад 7,3 млн грн надійшло від юридичних осіб та більше 2,3 млн грн – від фізичних осіб, повдіомили в ГУ ДФС у Закарпатській області.

 

Відповідно до ст.266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Відтак до 1 липня 2016 року за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) платники податку отримували податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку за звітний рік фізичними особами тривав протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; юридичними особами – авансовими внесками, щоквартально, до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Разом з тим, платники, у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, мали змогу звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу для проведення звірки даних. Органи ДФС проводили перерахунок суми податку, вручаючи платнику нове податкове повідомлення-рішення. Відтак попереднє податкове повідомлення-рішення скасовувалося.

 

08 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів