Кількість самогубств на Закарпатті зменшується

Кількість самогубств на Закарпатті зменшується
Напередодні Всесвітнього дня запобігання самогубствам в Ужгороді розповіли про це явище на Закарпатті та допомогу людям у групі ризику.

 

Як повідомляє "ПроЗахід", головний обласний позаштатний психотерапевт Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Магдалина Кузьмик розповіла на брифінгу: "Сьогодні світова статистика свідчить: кожну хвилину є спроба завершити життя самогубством. За рік є близько 100 тисяч завершених, зафіксованих суїцидів. Але є ще й інша статистика: поруч одного завершеного суїциду є ще сто спроб, які замасковані під нещасні випадки чи щось подібне. До 1960-го року суїцид не був таким "молодим", як зараз. У людей віком від 14-20 років відсоток був дуже невеликий, а зараз відсоток "молодих" суїцидів надзвичайно високий.

Соціальний фактор має надзвичайне значення у цій проблемі, майже немає суїцидів під час війни, але як тільки починається стагнація, збільшується кількість суїцидів.

Також є аспекти цієї проблеми, пов'язані з військовослужбовцями, які повернулися з війни. Наприклад, за час війни в Афганістані загинуло 10 тисяч військовослужбовців, а після повернення 5 тисяч військових закінчили життя самогубством", – відзначила психотерапевт.

Також Магдалина Кузьмик відзначила, що далеко не всі самогубці залишають посмертні записки –  показник 1 до 6. Близько 60% випадків пов’язані з сімейно-особистісними аспектами, 40% – втрата близької людини, 14 – робота, безробіття тощо і тільки 4% – повністю матеріальні умови. 

На Закарпатті, на щастя, невелика статистика самогубств – у 2014-му році у зв'язку з ситуацією в державі показник був трохи більшим – 168, у 2015-му році – 158. Однак великим є показник самогубств серед молоді, а також серед людей після 60 років, які почувають себе непотрібними.

 

08 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів