Поляки готові платити зарплату 2 мільйонам українців

Поляки готові платити зарплату 2 мільйонам українців
Польща готова прийняти від 1 до 2 мільйонів громадян України та офіційно їх працевлаштувати через демографічну кризу.

 

Про це повідомив віце-прем'єр – міністр економіки Польщі Януш Пехочіньский на полях XXVI Економічного форуму в Криниці, передає «Слово і Діло» з посиланням на публікацію в Facebook політолога та шеф-редактора сайту «Хвиля» Юрія Романенко.

«Віце-прем'єр Польщі в Криниці заявив, що Польща готова прийняти 1-2 млн українців і офіційно їх працевлаштувати через демографічний провал у РП (Республіка Польща – Ред.)», – пише Романенко.

За його словами, Польщі бракує від 750 тис. до 1,5 млн робочих рук. Причому цінуються саме робітничі професії. А також професії низької кваліфікації, такі як покоївки або працівники кухні. Стартова зарплата – 1500 злотих (близько $400), іноді із забезпеченням житла та харчування.

Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі не змогло погодити створення спільного підприємства між шістьма учасниками, які відповідальні за будівництво та експлуатацію «Північного потоку-2».

«Думаю, що це серйозне рішення й воно призведе до серйозних наслідків. Як на ринку праці в Україні та в Польщі, так і в наших відносинах», – вважає експерт.

 

 

08 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів