ФДМ продав "Павлоградвугілля" за 1,4 млрд гривень

Переможцем конкурсу з продажу 92,11% акцій вуглевидобувної компанії "Павлоградвугілля" визнано Авдєєвський коксохімічний завод, передають Українські Новини.

 

Про це на прес-конференції повідомив голова Фонду державного майна України Михайло Чечетов.

За його словами, Авд??вский КХЗ (Донецька область) запропонував за пакет акцій дніпропетровської компанії 1401,1 млн гривень при стартовій ціні 893,886 млн. Другий учасник конкурсу ? компанія ??spat Вугілля" (Київ) ? запропонувала за 92,11% акцій "Павлоградвугілля" 1335,3 млн гривень.

Фонд держмайна вже підписав з Авд??вським КХЗ договір купівлі-продажу пакета акцій "Павлоградвугілля". "Закінчився конкурс з "Павлоградвугілля" - ФДМ підставив сво? потужне плече під державний бюджет", - сказав Михайло Чечетов.

Він заявив, що під час проведення конкурсу Фонд держмайна не зазнавав політичного пресингу. "Уперше при продажу такого гігантського об??кта Фонд не зазнавав політичного пресингу", - сказав Чечетов.

Зазначимо, що ФДМ відновив продаж 92,11% акцій "Павлоградвугілля" 18 червня після того, як Печерський суд Ки?ва скасував сво? визначення, за яким заборонявся продаж компанії.

Заявки на участь у конкурсі подали компанії Авд??вський КХЗ і компанія "?spat Вугілля" (Київ), обидва претенденти були допущені до участі в конкурсі.

Фонд оголосив повторний конкурс з продажу 92,11% акцій "Павлоградвугілля" у березні, знизивши стартову вартість пакета акцій порівняно з попереднім конкурсом на 30% до 893,886 млн гривень.

У лютому ФДМ скасував конкурс з продажу 92,11% акцій "Павлоградвугілля" через те, що ?диний претендент на покупку акцій ? компанія "Енерго-Міг" (Дніпропетровськ) не переказала на рахунок ФДМ конкурсну гарантію в розмірі 10% від початкової ціни пакета акцій.

Антимонопольний комітет дозволив покупку більше 50% "Павлоградвугілля" трьом компаніям ? "Оберон-вугілля" (Дніпропетровськ), Авд??вському КХЗ і "?spat Вугілля".

95% акцій "?spat Вугілля" володі? міжнародний металургійний холдинг ?LNM Group?, 5% акцій - корпорація ?US Steel? (Сполучені Штати).

57,93% акцій Авд??вського КХЗ ма? компанія ?System Capіtal Management?, 15,16% - компанія "АРС" (Донецьк).

90% акцій ?System Capіtal Management? належить її президенту Ринату Ахметову.

Минулий рік "Павлоградвугілля" закінчило зі збитком 133,9 млн гривень, його доход склав 1 331 млн гривень. У 2003 році компанія видобула 10,26 млн тонн вугілля.

 

01 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів