До Ужгорода завітали "Подорожуючі ляльки"

До Ужгорода завітали "Подорожуючі ляльки"
«Подорожуючі ляльки» завітали сьогодні до Ужгорода – опівдні на площі Театральній розпочався українсько-словацький проект «Свято закарпатської культури».

 

Денна програма стартувала з костюмованої ходи у центрі міста персонажів найвідоміших дитячих казок, мультфільмів, вистав у рамках проекту «Словаччина-Україна: співпраця через кордон» за підтримки гранту Норвезького королівства за допомогою Норвезького фінансового механізму та за співфінансування із державного бюджету Словацької республіки.

На відкритті фестивалю від імені міського голови Ужгорода Богдана Андріїва всіх привітав заступник міського голови Олександр Білак. Він відзначив, що сьогоднішнє яскраве дійство – ще один приклад продовження і розвитку українсько-словацької дружби.

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова наголосила, що такі спільні проекти зближують культуру наших двох сусідніх країн, для дітей є можливість не лише подивитися заходи, а взяти у них безпосередню й активну участь і площа Театральна в Ужгороді дуже гарна та зручна для цього.

На сцені виступили танцюристи «Джерельця Карпат», юна вокаліста, а далі всіх бажаючих запросили до театру ляльок «Бавка», де почалася українська прем’єра спільного творчого українсько-словацького проекту – вистави «Чарівна повітряна куля».

На Театральній також до 17 години триватимуть майстер-класи для дітей із художньої творчості, у тому числі з виготовлення весільних аксесуарів, проходить виставка-продаж малюнків вихованців дитячої школи мистецтв, хенд-мейд робіт юних художників, майстрів, можна поласувати закарпатською весільною випічкою. Працює також ярмарок-продаж робіт майстринь на підтримку військових у зоні АТО.

Увечері дійство продовжать у музеї народної архітектури та побуту, презентуватимуть, за участю Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, особливості весільних традицій нашого краю.

У рамках «Свята закарпатської культури» також представлено 10 екранізацій легенд Словаччини.

 

10 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів