В Ужгородському скансені показали, як виглядало закарпатське весілля 100 років тому

В Ужгородському скансені показали, як виглядало закарпатське весілля 100 років тому
В Закарпатському обласному музеї архітектури та побуту відбулось театралізоване закарпатське весілля у виконанні Закарпатського народного хору.

 

Артисти хору показали фрагменти зкарпатського весілля, повідомляє "Голос Карпат". Основні герої – молода і молодий, вбрані у автентичні костюми, які привезли для них спеціально із Хуста. До слова, костюму нареченої – понад сто років. На голові у неї була автентична коронка.

Крім молодих, були і батьки, і родичі, і старости, і, навіть, підставна молода. Виконавці дотримались всіх місцевих традицій: проводи з батьківської хати, викуп нареченої, запрошення на весілля, подяка батькам.

Усі охочі могли разом із артистами вивчити найбільш популярний закарпатський танець – увиванець. Обов’язковим елементом весілля був танець молодої. Опісля цього відбулось знімання шлаєра по завивання молодої до хустки. 

Нагадаємо, закарпатське весілля стане головною темою нового фестивалю, який за тиждень проведуть одночасно у двох районах області – "Закарпатська свальба". 

 

11 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів