Патріарх УПЦ КП Філарет на Закарпатті нагородив загиблих учасників АТО

Патріарх УПЦ КП Філарет на Закарпатті нагородив загиблих учасників АТО
10-11 вересня предстоятель УПЦ КП Філарет здійснив архіпастирський візит на Закарпаття. У Перечині Патріарх освятив новоспоруджений храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці та звершив Божественну літургію, повідомили у прес-службі Закарпатської єпархії УПЦ КП.

 

На в’їзді в Ужгород Філарета зустріли та привітали керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, представники Закарпатської ОДА та обласної ради, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, духовенство та миряни. Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав молитву за Україну «Боже великий, єдиний».

11 вересня в день Усікновення глави Іоана Предтечі Патріарх прибув в м.Перечин. Біля входу до храму Святійшого владику зустріла численна громада Перечина та віряни Закарпаття, які прибули на Патріарше Богослужіння.

За Богослужінням молилися прочани з різних куточків Закарпатської єпархії, мешканці міста  Перечин, а також представники Закарпатської обласної державної адміністрації та обласної ради Ужгородський міський голова, Перечинський міський голова, Генеральний консул Словацької Республіки в м.Ужгород Янка Буріанова, Почесний консул Литовської Республіки в Ужгороді та Закарпатській області Віктор Гарапко, представники силових структур Закарпатського краю.

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату звернувся з повчальним словом, привітавши громаду зі святом. Після Богослужіння Патріарх Філарет очолив літію за спочилими військовослужбовцями та нагородив медалями "За жертовність і любов до України": посмертно воїнів АТО Перечинщини, а також військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади, які брали участь у бойових діях на сході україни в зоні АТО. Також церковними орденами та грамотами нагороджено благодійників, які найбільше спричинилися до спорудження храму Покрови Пресвятої Богородиці м.Перечин.

Насамкінець єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій  подякував Предстоятелю Київського Патріархату за архіпастирський візит на Закарпаття та подарував Патріарху просфору.

 

12 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів