Угорщину пропонують виключити з Євросоюзу за ставлення до мігрантів

Угорщину пропонують виключити з Євросоюзу за ставлення до мігрантів
Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн зажадав виключення Угорщини з Євросоюзу. Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

 

"Ми не можемо прийняти, що основні цінності Європейського Союзу масово порушуються. Ті, хто подібно до Угорщини, будує огорожі від біженців, які тікають від війни, або ті, хто утискає свободу преси та незалежність судової системи, повинні тимчасово чи, в разі потреби, довгостроково бути або назавжди мають бути виключеними ЄС", – сказав Ассельборн.

При цьому міністр додав, що для цього Євросоюзу варто було би спростити процес призупинення членства окремих країн.

"Було б корисно, якщо правила будуть змінені таким чином, що призупинення членства однієї з країн Євросоюзу не вимагатиме одностайності в майбутньому", – додав він.

Ассельборн звинуватив уряд прем'єр-міністр Угорщини Віктора Орбана у серйозних порушеннях відносно біженців: "З людбми, які втікають від війни, поводяться чи не гірше, ніж з дикими тваринами". 

Як відомо, в кінці минулого року Угорщина побудувала паркани на своїх кордонах з Сербією та Хорватією після того, як майже 400 тисяч мігрантів перетнули країну на шляху до Німеччини та інших європейських держав.

 

13 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів