Москаль піднявся на дві сходинки. Зокрема й завдяки зростанню народжуваності

Москаль піднявся на дві сходинки. Зокрема й завдяки зростанню народжуваності
Український впливовий тижневик «Ділова столиця» оприлюднив рейтинг голів облдержадміністрацій за перше півріччя 2016 року, складений на підставі 24 найбільш значущих показників Державної служби статистики.

 

Як ідеться в публікації, по деяких показниках дані за півріччя були оприлюднені тільки на початку вересня, однак за багатьма критеріями є вже цифри й за 7 місяців. На переконання «Ділової столиці», загальна картина дозволяє досить упевнено говорити про позитивну динаміку соціально-економічного розвитку країни після трирічного спаду, який почався ще в часи Януковича-Азарова.

Рейтинг складений на підставі даних 23-х мирних регіонів України – без окупованого Криму та напівокупованого Донбасу.

Порівняно з першим кварталом цього року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль піднявся на дві сходинки й зайняв шосте місце в «Рейтингу губернаторів».

Таким чином він покращив свої позиції у групі лідерів керівників регіонів України. Закарпаття ввійшло в четвірку кращих за динамікою реальних зарплат (зростання на 9,5%), промислового виробництва (+7,5%) та експорту, а також за рівнем народжуваності. Разом із тим область займає останні місця по об’єму капітальних інвестицій на душу населення та інтенсивності будівельних робіт.

Нагадаємо, що в червні цього року Г.Москаль піддав нищівній критиці Будівельно-архітектурну інспекцію, яка, незважаючи на активне будівництво з боку заробітчан, припинила процес ведення житла в експлуатацію, вимагаючи за кожен квадратний метр 2,5 долара хабаря.

Перші три місця в «Рейтингу губернаторів» за підсумками півріччя займають голови Київської міської державної адміністрації, Київської обласної держадміністрації та Львівської ОДА. На останніх трьох місцях рейтингу опинилися голови Рівненської, Чернігівської та Сумської облдержадміністрацій.

 

13 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів