Рятувальники завітали до "джурят" на Іршавщині

Рятувальники завітали до "джурят" на Іршавщині
Вже не перший рік  Закарпаття гостинно приймає в себе збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Цього разу місцем проведення було обрано центральний табір туристичного активу учнів України, що у селі Осій Іршавського району.

 

Понад дві сотні дітей з 23 регіонів України віком від 12 до 14 років зібрались тут для того, щоб вдосконалити свої навички та вміння із стройової підготовки, позмагатись із стрільби та поспівати патріотичні пісні. На меті у цієї військово-патріотичної гри є виховання юнаків та дівчат на звичаях українського козацтва, засадах національної гідності, самосвідомості та здорового способу життя, а також формування високих морально-психологічних якостей та основ народної культурної спадщини, повідомили в УДСНС України у Закарпатській області.

Завітали цьогоріч до «джурят» і представники оперативно-рятувальної служби Закарпаття. Вогнеборці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини та працівники гірського пошуково-рятувального відділення м. Іршава провели  13 вересня для учасників гри «Сокіл» (Джура) День цивільного захисту.

Розпочався захід із учбової евакуації, під час якої вихователі організовано вивели дітей на подвір’я. Тут на них вже чекали представники мужньої професії – рятувальники. Вони провели із дітьми цікаву бесіду на тему: «Безпека в житті, життя в безпеці», розповіли про основні дії які варто виконувати під час виникнення тієї чи іншої надзвичайної пригоди, навели статистичні данні щодо пожеж та надзвичайних ситуацій.  Особлива увага дітей зверталась на небезпеках, що характерні для осіннього періоду: виникнення пожеж, виявлення вибухонебезпечних предметів, правила поведінки під час походу до лісу чи на природу, обережність при вживанні грибів, тощо.

Окремо рятувальники зупинились на проблемі виникнення пожеж у житловому секторі, адже саме з настанням осінньо-зимового періоду крива пожеж, що виникають у оселях громадян зростає. За для їх уникнення вогнеборці розказали юним вихованцям про основні правила поведінки із відкритим вогнем, під час експлуатації електрообігрівальних та інших побутових приладів. Для того щоб діти знали, як здолати вогонь за допомогою первинного засобу пожежегасіння – вогнегасника, рятувальники дали їм спробувати загасити умовну пожежу.

Звісно ж, аби зацікавити підростаюче покоління бійці ДСНС дозволили приміряти бойовий одяг та спорядження, а також продемонстрували можливості пожежного автомобіля. У свою чергу гірські рятувальники розповіли дітям про безпеку під час відпочинку у гірській місцевості та зазначили, що перед походом у гори, кожен турист обов’язково має зареєструватись у оперативно-рятувальній службі.

Ну і насамкінець, який же День цивільного захисту без фото? Звісно ж, дітлахи залюбки фотографувались у костюмі пожежного та біля машини із мужніми чоловіками – рятувальниками.

 

 

13 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів