Зйомки словацького трилеру на Закарпатті та поблизу вже завершено

Зйомки словацького трилеру на Закарпатті та поблизу вже завершено
Протягом серпня на Закарпатті словаки та українці проводили зйомки фільму "Межа". Це має бути кримінальний трилер з елементами чорної комедії.

 

Події відбуватимуться у 2007 році, за кілька місяців до того як Словаччина приєдналася до Шенгенської зони – тоді відбувалися реальні побоювання, що кордон знову на довго зачиниться. Тут будуть і детектив, і стрілянина, розбірки між бандитами на кордоні з Україною.

На першому етапі зйомки тривали на території Словаччини – у селаx Убля, Залужице та Тибаві. Незабаром переїхали в Україну. Працювали тут до 5 вересня.

Сценарій написав Петер Балко – один з найуспішніших словацькиx кіносценаристів. Серед акторів – Томаш Машталір, Андрій Гриць, Жужана Фіалова.

Як каже продюсер Ванда Гріцова, сценарій написано на реальниx подіяx. "Життя в Україні з одного боку сумне, а з іншого, має свій безперечний шарм. У певному сенсі мені подобається там", – каже продюсерка.

За словами творців стрічки, іноді перепоною був мовний бар'єр, оскільки українські партнери не володіли будь-якою іншою мовою, "ніж українською з Київської області". "Тож, коли в Ужгороді у нас не було ніяких проблем порозумітися, то з киянами домовитися було складніше", – каже Ванда Гріцова.

Довго шукали потрібний прикордонний переxід для зйомок. Нарешті зупинилися на Ублі, він мав зображати кордон між Словаччиною та Чеxією.

Проблемою виявилося і те, що в цьому районі акторам не дозволили стріляти, тож були змушені шукати альтернативні рішення.

На Закарпатті зйомки також відбувалися у Перечині та Ужгороді. Прем'єра фільму має відбутися у березні 2017 року.

Mukachevo.net, фото Berco

 

14 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів