Візи в Румунію для українців стали безплатними

Візи в Румунію для українців стали безплатними
Кабінет міністрів України затвердив угоду з Румунією про скасування плати за оформлення довгострокових віз. Про це йдеться у постанові, опублікованій на сайті уряду.

 

Положення Угоди передбачають безоплатне оформлення довготермінових віз, тобто таких, які дають право громадянам України та громадянам Румунії на в'їзд до Румунії чи України відповідно з метою оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в цих державах на строк більше 90 днів.

Згідно з постановою уряду №617 від 8 вересня, дана угода була розроблена за результатами українсько-румунського переговорного процесу з метою спрощення взаємних поїздок громадян та підписана 6 травня ц.р. в смт. Солотвино Тячівського району Закарпатської області. 

"Зроблено ще один крок на шляху лібералізації візового режиму з країнами ЄС", – йдеться у поясненні до постанови уряду.

В уряді відзначають, що реалізація положень Угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів в соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

Нагадаємо, під час робочої зустрічі міністрів закордонних справ України та Румунії 6 травня була підписана міжурядова угода про скасування плати за оформлення довготермінових (національних) віз.

 

14 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів