Напередодні опалювального сезону рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання на Ужгородщині

Напередодні опалювального сезону рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання на Ужгородщині
14 вересня працівники Ужгородського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та іншими службами життєзабезпечення здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора Ратівецької сільської ради Ужгородського району.

 

Фахівці ДСНС навідались до осель місцевих мешканців та провели із ними профілактичні бесіди. Зараз, напередодні опалювального сезону, рятувальники розповідали  селянам про безпеку під час експлуатації пічного опалення та у поводженні із обігрівальними й іншими побутовими приладами. Оскільки, зараз  і досі актуальним залишається питання зменшення кількості пожеж, що спричинені загоранням сухої трави та сміття, особлива увага громадян під час даного відпрацювання приділялась саме упередженню пожеж в екосистемах.

Також, співробітники ДСНС здійснювали  огляд стану пожежної безпеки у помешканнях громадян,  одночасно звертаючи увагу власників на стан та влаштування пічного опалення у помешканнях. Мешканці села пообіцяли ставитись до цих порад  сумлінно та зробити всі необхідне, для того щоб осінньо-зимовий період пройшов безпечно. Для наочної пропаганди рятувальники вручали громадянам інформаційні листівки з правилами безпечного поводження у побуті та на вулиці.

Шановні громадяни! Не забувайте впродовж усього опалювального сезону очищати димоходи та печі від сажі; перед топковим отвором печі на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; всі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені; протипожежна розділка печі, груби та димового каналу до горючих конструкції перекриття повинна бути не менше 510 мм. При користуванні печами забороняється: розпалювати їх легкозаймистими та горючими рідинами; розташовувати меблі, шафи та інше обладнання поблизу печей на відстані меншій 0,7 м, а від топкових отворів до горючих матеріалів відстань повинна бути не менше 1,25 м; сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети; виносити та викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будівель; топити печі під час проведення у приміщеннях масових заходів тощо.

УДСНС України у Закарпатській області

 

14 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів