Ужгородців, які утеплюють будинки, не маючи паспорту оздоблення фасаду, будуть штрафувати

Ужгородців, які утеплюють будинки, не маючи паспорту оздоблення фасаду, будуть штрафувати
Останнім часом у центральній частині Ужгорода, яка входить до історико-архітектурного ареалу, почастішали випадки утеплення фасадів будинків. При цьому пінопластом закривають рельєфну штукатурку. Крім того, дерев’яні вікна замінюють на пластикові з порушенням малюнку вікна та його геометрії, що спотворює фасад старовинної будівлі.

 

Відповідно до рішенням виконкому Ужгородської міської ради від 07.11.2008 року № 454, з метою збереження історико-архітектурної спадщини міста, зокрема, заборонено юридичним та фізичним особам прибудови для влаштування зовнішніх входів до вуличних фасадів будинків чехословацької забудови 20-30 років ХХ століття, що входять до архітектурного ансамблю „Малий та Великий Галагов” та центральної історичної частини міста.

Також із управлінням містобудування та архітектури, департаментом міського господарства та відділом охорони культурної спадщини Ужгородської міської ради потрібно погоджувати зміни фасадів історичних будинків – заміну вікон, дверей, засклення балконів, лоджій, заміну покрівель дахів, інших елементів фасадів. Для цього необхідно розробити паспорт оздоблення фасаду.

У разі виявлення порушень в оновленні фасадів історичних будинків працівники відділу муніципальної поліції будуть складати протоколи про адміністративні правопорушення і направляти на розгляд адмінкомісії міської ради для накладання штрафів та відшкодування завданої шкоди відповідно до законодавства України.

Також необхідно наголосити, що юридичним та фізичним особам (підприємцям), які виконують роботи з виготовлення та монтажу вікон, дверей тощо, забороняється виконувати роботи без погодженого управлінням містобудування та архітектури і департаментом міського господарства Ужгородської міської ради паспорта оздоблення фасаду.

 

14 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів