Угорців Закарпаття закликають висловитись проти мігрантської політики Євросоюзу

Угорців Закарпаття закликають висловитись проти мігрантської політики Євросоюзу
Янош Арпад Потапі, державний секретар Угорщини з питань угорських діаспор за кордоном, закликав всіx етнічних угорців взяти участь в референдумі щодо мігрантськиx квот. Референдум має пройти в Угорщині 2 жовтня 2016 року.

 

Як зазначив Потапі у вівторок, «примусове поселення» мігрантів ставить під загрозу майбутнє Угорщини і всієї нації. А угорці, які живуть у Воєводині і регіонах Словенії Сербії вже відчули на собі тиск міграції, що Угорщина пережила за минулий рік, передає Mukachevo.net.

Держсекретар рекомендував етнічним угорцям, які мешкають за кордоном і, які бажають взяти участь у референдумі, зареєструватися на відповідному сайті.

Наразі 116.335 угорськиx виборців зареєстровано в Румунії, 30.207 в Сербії та  12.579 в сусідніх країнах, які не допускають подвійного громадянства - Словаччині та Україні.

Закликало до участі в референдумі й Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ) - відповідну заяву в середу розповсюдив головний офіс в Ужгороді. У ній йдеться, що кожен громадянин Угорщини має взяти участь у референдумі 2 жовтня і сказати «ні» мігрантським квотам Брюсселю "заради долі дітей та онуків".

"Наявні міграційні процеси можуть поставити під загрозу стабільність і функціонування традиційних європейських суспільств і їх подальшого існування, а також Угорщини", - йдеться у зверненні. Тож це питання не лише Угорщини, але й всієї угорської нації - і це рішення залежить й від волі угорців, які проживають за межами кордонів країни.

Слід зазначити, що документи на отримання угорське громадянство на кінець 2015 року подало понад 124 тисячі українців, переважна більшість - це мешканці Закарпаття.

 

 

15 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів