Закарпатські депутати розглянули стан використання надр в області

Закарпатські депутати розглянули стан використання надр в області
У четвер, 15 вересня, у Закарпатській облраді під головуванням Петра Голубки відбулося засідання комісії з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою.

 

В ході засідання обласні обранці, які входять у цю профільну комісію, розглянули питання, запропоновані на друге пленарне засідання четвертої сесії обласної ради, яке відбудеться 22 вересня п.р., повідомили у прес-службі облради.

Серед важливих та актуальних питань винесено для розгляду чимало, це зокрема:

про стан  використання надр на території Закарпатської області та про обсяги надходжень до місцевих бюджетів від надання їх у користування; про ситуацію із виділення земельних ділянок  за межами населених пунктів області;

про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду (гідрологічний заказник «Бистрий; про закріплення майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

про  погодження  звернення  Державної служби  геології  та  надр  України  щодо продажу  на аукціоні  спеціального дозволу  на  користування  надрами  з  метою видобування   бентонітових  глин  Південно-Східної  ділянки  Горбського родовища,  яка знаходиться  у  Виноградівському районі Закарпатської  області;

про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ДП «Західукргеологія» Національної акціонерної компанії «Надра України»; про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами Товариству з додатковою відповідальністю «Свалявські мінеральні води» та ін.

Прискіпливо вивчали члени комісії документи, що стосуються погодження надання спеціального дозволу на користування надрами Товариству з обмеженою відповідальністю  «Санаторний комплекс «Деренівська Купіль»; погодження надання спеціального дозволу на користування надрами Товариству з обмеженою відповідальністю «Багатопрофільний санаторій «Теплиця»; погодження надання спеціального дозволу на користування надрами Товариству з обмеженою відповідальністю «ХІПП – Ужгород».

Також на розгляд крайових обранців винесено питання звітів про виконання Програми розвитку та підтримки галузі рослинництва на 2012 – 2015 роки та виконання Програми реалізації природоохоронних заходів на 2015 рік.

У ході дискусій депутати висловили слушні пропозиції, зауваження та доповнення до матеріалів і проектів рішень. Відтак вони будуть узагальнені та запропоновані до розгляду президії обласної ради, яка відбудеться наступного тижня.

 

 

15 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів