Ужгородським перевізникам як компенсацію за пільговиків пропонують виділити 22,7 млн. гривень

Ужгородським перевізникам як компенсацію за пільговиків пропонують виділити 22,7 млн. гривень
Члени виконкому Ужгородської міськради на наступний рік схвалили Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автобусами міськими маршрутами. Згодом Програму розглянуть на сесії депутати міськради.

 

Зазначається, що при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» ухвалено рішення щодо збереження у законодавстві права на пільговий проїзд окремим категоріям громадян із покриттям цих видатків за рахунок коштів державного бюджету. Однак Законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені.

Прийнятим сьогодні рішенням визначено і Порядок компенсаційних виплат за пільговий проїзд.

Фактичні витрати у 2016 році за результатами моніторингу становили 17 375,5 тис.грн., а відшкодування за відповідний період – тільки 3600,0 тис. грн., тобто лише 46,6% від загальної суми втрат перевізників.

Зазначалося, що ще за 2015 рік в Ужгороді з державного бюджету не компенсовано і залишаються боргом близько 828 тис. грн., наразі немає рішення, як їх відшкодовувати.

За розрахунками на основі моніторингу перевезень, на наступний рік потрібно для відшкодування перевізникам 22,7 млн. грн. До прикладу, за даними відкритих джерел, цього року у Львові потреба у відшкодуванні за перевезення пільгових пасажирів – 120 млн. грн., в Івано-Франківську – 120 млн., у Житомирі – 67 млн. грн.

 

15 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів