В Ужгородському замку відкрилася виставка відомого словацького фотографа

В Ужгородському замку відкрилася виставка відомого словацького фотографа
У четвер, 15 вересня, у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї, що розташований у будівлі Ужгородського замку, відкрилася виставка відомого словацького фотографа Радіміра Сікліенки.

 

«Мистецтво і культура не мають меж і кордонів.  Ми не вперше і, сподіваємось, не востаннє відкриваємо таку поважну виставку і сподіваємось, що це буде не остання наша зустріч і наша співпраця буде продовжуватись. Музей, на щастя, має дуже багато відвідувачів і ці фотографії зможуть побачити глядачі з усього світу,» – зазначила під час урочистого відкриття Валерія Русин, вчений секретар музею.

Діятиме виставка наступні два місяці.

Радімір Скіленка фотографує, переважно природу, є членом Словацької Асоціації фотографів природи, Спілки словацьких фотографів, Словацької федерації фотографів і фотоклубу «FoTOP», який очолює. Учасник фото-експедицій у багатьох країнах світу і співавтор чотирьох фотоальбомів, автор великої кількості публікацій про охорону природи;

Фотографії митця експонувалися у понад 100 країнах світу і отримали 49 медалей та понад 120 дипломів Міжнародних фото-салонів. Словак - перший словацький фотограф, якому Міжнародна федерація фотомистецтва присвоїла звання EFIAP/b.

Радімір Скіленка декілька років очолює фотоклуб «FoTOP» з Топольчанок (Словаччина), організовує виставки, пленери, є членом журі багатьох фото-конкурсів.

uzhgorod.net.ua

 

15 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів