Фоторепортажі

В Ужгороді показали виставу про погроми

Четвертий день фестивалю камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури» вразив монодрамою «Маргарита і Абульфаз», яку привіз Львівський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ю. Дрогобича. Вистава створена виконавицею єдиної ролі Оленою Дудич за мотивами роману «Час second-hand» лауреата Нобелівської премії Світлани Алексієвич.

27.04.2018, 10:06

Група РЕНЕР розпочала традиційну акцію зариблення річок Закарпаття

Вже традиційно у весняний період група енергетичних компаній РЕНЕР проводить на Закарпатті масштабну акцію із зариблення річок мальком рідкісного виду лососевих риб - струмкової форелі. Цього року дійство розпочалося 25 квітня на Тячівщині і, за словами організаторів, протягом 2 тижнів охопить близько 10 водних артерій області.

27.04.2018, 09:17

Ужгородським студентам презентували екскурсію колишніми володіннями графа Нандора Плотені

26 квітня 2018 року аспірантка кафедри історії України УжНУ Вікторія Козлова представила історію рідного села Великі Лази у вигляді розгорнутої екскурсії колишніми володіннями композитора і музиканта, угорського графа Нандора Плотені.

27.04.2018, 08:57

Представники ОТГ ознайомилися з роботою ужгородського ЦНАПу

Напередодні, після завершення першої частини дводенного засідання Секції Асоціації міст України з питань діяльності та розвитку територіальних громад, яке проводить в Ужгороді Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», міський голова Богдан Андріїв запросив усіх ознайомитися з роботою Центру надання адміністративних послуг. Зараз ЦНАП працює на першому поверсі Ужгородської міської ради, повністю реконструйованому за кошти міського бюджету. Тепер в межах одного приміщення можна отримати послуги за принципами "єдиного офісу" і "відкритого простору".

27.04.2018, 08:26

Закінчився 3-дневний тренінг Community Policing, який відбувався в Ужгород

Community Policing — взаємодія поліції з населенням на засадах партнерства.

26.04.2018, 20:46

В Ужгороді чоловік збив дітей на дорозі і залишив місце пригоди

Сьогодні, зранку, екіпаж ужгородських патрульних отримав повідомлення про ДТП з потерпілими, на вулиці Минайській. Оперативно приїхавши на місце події, інспектори вияснили, що водій скоїв наїзд на двох малолітніх дітей, які переходили дорогу по пішоходному переходу, та сам зник з місця пригоди.

26.04.2018, 20:32

На Закарпатті урочисту присягу на вірність українському народові прийняли 7 новобранців

Попередньо, патрульні пройшли усі етапи відбору, навчання та довели, що зможуть з гідністю виконувати свій обов’язок перед громадою.

26.04.2018, 20:27

В Ужгородському університеті перевіряли правову грамотність громадян

«Всеукраїнський правовий диктант» – масштабний соціальний проект, спрямований на перевірку обізнаності українців в кількох галузях права – фінансів, здоров’я, соціальної, особистої безпеки. Захід відбувся 25 квітня в більш ніж 30 містах країни. Ужгородський університет став місцем проведення цього диктанту на Закарпатті. Його учасниками стали школярі, а також студенти біологічного та математичного факультетів.

26.04.2018, 19:51

В Ужгородській міськраді поглиблювали знання у сфері доступу до публічної інформації

Тренінг «Виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» провели юрист Центру демократії та верховенства права Христина Буртник та заступник керівника управління - керівник відділу контролю у сфері діяльності державних органів Управління з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Наталія Кашинська.

26.04.2018, 19:14

Що таке булінг та як йому протидіяти розповіли школярам міжгірські поліціянти

Співробітники Міжгірського відділення поліції зустрілись зі старшокласниками загальноосвітньої школи у селі Голятин. Дільничні офіцери роз`яснили неповнолітнім, як протидіяти фізичному та психологічному утискам з боку однокласників.

26.04.2018, 18:59

Розкриваючи злочини проти життя чи особи, відчуваєш повноцінність своєї роботи, – закарпатський слідчий Роман Гельжинський

Капітан поліції Роман Гельжинський – поліцейський із команди слідчих відділу, який розслідує надважкі злочини проти життя і здоров’я людини. Слідчий свою роботу по-справжньому любить і готовий віддаватися їй повністю.

26.04.2018, 18:37

У гірській глибинці Закарпаття мешкає 89-річний Іван Мирон – останній в’язень Сталіна

У гірській глибинці Закарпаття мешкає 89-річний Іван Мирон, останній живий в’язень із групи зраджених і арештованих 1951-го року 18-ти ОУНівців, який відбув 25 років у ГУЛАГу і досі не реабілітований Україною.

26.04.2018, 17:58

Під Ужгородом – чарівний квітковий оазис Закарпаття (ФОТО)

Що варто побачити у Закарпатті? Безумовно – дендропарк Деренівської Купелі. Це витончений простір, який навесні і влітку буяє різноманітними квітами. У колекції дендропарку – понад 5 тисяч видів і сортів рослин з усього світу.

26.04.2018, 17:15

Придбав, щоб похизуватися перед друзями: в Ужгороді затримали чоловіка з пістолетом

25 квітня, ужгородські патрульні, на вулиці Генерала Свободи, помітили чоловіка, який щось приховував під одягом та побачивши службовий автомобіль, різко змінив напрямок і почав тікати.

26.04.2018, 16:35

В Ужгороді презентували книжку про етногенезу русинів-українців

25 квітня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка відбулася презентація наукового дослідження аспіранта Інституту народознавства НАН України Віктора Киріята голови Всеукраїнського громадського об’єднання «Бойківське етнологічне товариство» Любомира Сікори – «Етногенеза русинів».

26.04.2018, 15:27

На Закарпатті "тютюновий" контрабандист через 180 пачок цигарок втратив авто

Сьогодні, в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Дзвінкове», на виїзд з України прибув автомобіль марки «КІА», під керуванням громадянина України.

26.04.2018, 15:11

В Ужгороді сьогодні вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Андріана Габор, керівники районних адміністрацій, правоохоронних, контролюючих органів, органів ДФС, силових структур, військові, представники громадських організацій, чорнобильці прийшли на площу Дружби народів до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

26.04.2018, 14:07

Студентська конференція зібрала в УжНУ доповідачів з України, Німеччини, Чехії, Словаччини, Болгарії, Чорногорії й інших держав

«Актуальні проблеми філології та журналістики» широка аудиторія студентів, аспірантів, молодих науковців обговорює вже втретє.

26.04.2018, 13:24

Перша в Україні науково-практична конференція зі спеціальності «Соціальна робота» відбулася в Ужгороді

До Ужгородсього національного університету (УжНУ) прибуло зо два десятки молодих людей із 16 вищих навчальних закладів України.

26.04.2018, 12:00

Юний закарпатець самотужки вибратися з ями не зміг — допомогли поліцейські

Вчора, 25 квітня, близько 20:45, на лінію «102» надійшло повідомлення про зникнення малолітнього хлопчика із села Буковець Міжгірського району.

26.04.2018, 11:41

Останні новини