Фоторепортажі

"Ми хочемо збудувати Європу в Закарпатті" — Йосип Борто

На Закарпатті перебуває з робочим візитом Почесний консул Республіки Австрії у Львові Маркіян Мальський. У його відані шість областей – Львівська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська та Рівненська.

24.10.2017, 17:17

"Фантомні" фіскали Закарпаття повернулися із зони АТО

Бійці спеціального підрозділу ДФС «Фантом» Іван Порада та Руслан Халахан повернулися додому після чотирьохмісячної ротації з району проведення антитерористичної операції.

24.10.2017, 16:22

SOS! Справжнісінькі бойові дії розвернулися під Ужгородом!

Чотири дні триватимуть командно-штабні навчання,, які стартували на полігоні 128-ї Закарпатської окремої гірсько-піхотної бригади.

24.10.2017, 15:14

Лекцію для лінгвістів в Ужгороді провела випускниця програми ім. Фулбрайта Ольга Воробйова

Поговорити про лінгвістичні студії у міждисциплінарному контексті 23 жовтня ужнівським знавцям слова випала нагода з випускницею фулбрайтівської програми, професором Київського національного лінгвістичного університету Ольгою Воробйовою

24.10.2017, 13:14

В одній зі шкіл в Ужгороді евакуювали дітей. Попередньо йдеться про розпилення газу з балончика

Попередньо йдеться про розпилення газу з балончика, принесеного до навчального закладу одним із учнів.

24.10.2017, 12:45

Мандри закарпатських студентів в Європі: як це було

Минулого тижня студенти Ужгородського національного університету повернулися з поїздки Європою. Тревел, який включав у себе три європейських міста – Відень, Париж та Мілан, тривав п’ять днів та подарував студентам можливість самостійно оглянути міста, спланувати свою екскурсійну мапу та насолодитися особливостями кожної країни сповна.

24.10.2017, 12:08

З Ужгорода – на Афон: паломники поділилися осінніми видами Святої Гори

Прихожани Ужгородського Свято-Воскресенського монастиря 15 - 22 жовтня відвідали Святу Гору Афон.

24.10.2017, 11:29

Мешканці Воловця виявили небезпечні предмети в лісі – одразу звернулися в поліцію

Двоє жителів селище Воловець знайшли у лісі гранати часів Другої світової війни, про що повідомили до місцевої поліції. Зазначені предмети вилучені, їх буде знешкоджено.

24.10.2017, 11:19

Одна людина загинула, ще дві – травмовані: жахлива ДТП в Хусті

Внаслідок ДТП, що трапилася на об‘їзній дорозі у Хусті, загинув водій «Volkswagen», а пасажири «Opel Vivaro» перебувають на лікуванні. За фактом аварії поліція розпочала кримінальне провадження.

24.10.2017, 10:57

«Кожен наш випускник має знайти в Асоціації свою місію», – ректор УжНУ Володимир Смоланка

Під час святкування Днів Ужгородського національного університету відбулося урочисте засідання Ради та Правління ГО «Міжнародна асоціація випускників УжНУ». 19 жовтня у Залі засідань Вченої ради зібралося керівництво Асоціації, декани та представники різних факультетів, які обговорили перспективи і найближчі кроки діяльності громадської організації. Цього ж дня презентували перший номер «Вісника Міжнародної асоціації випускників», який підготували спеціально до засідання.

24.10.2017, 10:32

Цей чоловік – один із найвідоміших закарпатців та водночас – і один із найзагадковіших

Художник, скульптор по дереву, монтажник бетонних конструкцій Іван Щур. Але це він офіційно – Іван Щур. А для людей, які його знають і які бажають познайомитися, – Янко Деревляний, господар притулку на Явірнику (гора з полониною на території Великоберезнянського району Закарпаття). Є купа неофіційної інформації про нього – чутки, перекази, навіть легенди, є офіційна: він порядкує у будівлі під Явірником, що слугує притулком для туристів, які втомилися чи заблукали, а то й спеціально прийшли сюди – задля знайомства з ним. Бо ж, правду кажучи, основна принада Явірника – це і є Янко Деревляний.

24.10.2017, 09:57

На Виноградівщині авто смертельно збило корову

Сьогодні, 24 жовтня, вранці, у селі Широке, що на Виноградівщині, трапилася дорожньо-транспортна пригода.

24.10.2017, 09:37

Від автоматів до мін: на Ужгородщині бійці резерву провели тактичну та вогневу підготовку

П’ятий день навчальних зборів бійців територіального резерву розпочався з підняття державного прапора України під спів гімну України. Далі на резервістів чекали заняття з тактичної, вогневої, інженерної та військово-медичної підготовки.

24.10.2017, 09:23

Арсен Аваков серед найкращих працівників органів МВС відзначив закарпатського поліцейського

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив відзнаку начальнику управління карного розшуку Головного управління національної поліції в Закарпатській області, полковнику Тарасу Белінському.

23.10.2017, 19:25

Озеро, ведмеді та музей, або як закарпатські правоохоронці відпочивали на Міжгірщині

У рамках планової екскурсії закарпатські правоохоронці відвідали Синевирське озеро, реабілітаційний центр бурого ведмедя, а також навідалися до музею архітектури та побуту «Старе село».

23.10.2017, 19:15

В Ужгородському університеті розпочали новий аграрний проект – висадили 150 кущів винограду

У п’ятницю, двадцятого жовтня, ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка разом із проректорами, колективом ректорату та представниками біологічного факультету офіційно розпочав новий напрям у науковій діяльності вишу – створенні навчально-наукового виробничого центру «Деренівка».

23.10.2017, 18:51

У Свалявському та Великоберезнянському відділеннях поліції змінилися керівники

Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, полковник Роман Стефанишин представив колективу Свалявського відділення поліції нового керівника – Олександра Боднарчука. Правоохоронець до цього очолював Великоберезнянське відділення поліції, тепер його на цьому посту змінив його заступник – Василь Вурста.

23.10.2017, 18:18

На Воловеччині припинено спробу незаконної міграції сімох іноземців-нелегалів

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми задокументували факт спроби незаконної міграції сімох іноземців-нелегалів. Поліція розпочала слідство.

23.10.2017, 17:32

Керівники Закарпаття зустрілися з міністром юстиції Угорщини

Москаль про мовну статтю освітнього закону: «У нас позиція чітка – чекаємо висновку Венеціанської комісії, положення якого мають бути імплементовані в українське законодавство…».

23.10.2017, 16:36

Безмежна віра у Бога, любов до природи та людей – рецепт довголіття від 100-літнього ужгородця

Учора, 22 жовтня, свій 100-літній ювілей відзначив ужгородець Микола Деревляник. Привітати ювіляра з красною датою прийшли й Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак та секретар міської ради Андріана Сушко. Крім квітів та грамоти, Михайло Яношович отримає 5000 гривень до свого Дня народження.

23.10.2017, 16:09

Останні новини