Фоторепортажі

Коштовна історія: Закарпатський обласний краєзнавчий музей має календар зі своїми скарбами (ФОТО)

Одні з найкоштовніших експонатів безцінної колекції головного музею Закарпаття прикрасили настінний календар на 2019-й рік.

08.02.2019, 14:20

Спортсмeни із Закарпаття взяли участь у Міжародних змаганнях з тхеквондо. Є результат!

Про це написала в Фейсбук на своїй сторінці ужгородка Наталія Качмар, мама однієї із спортсменок-учасниць.

07.02.2019, 10:28

Українські фристайлісти прогнозовано потрапили до фіналу ЧС

Cьогодні, 6 лютого, в Дір-Веллі (США) проходить чемпіонат світу з фристайлу акробатики, де виступають підопічні закарпатського тренера мукачівця Енвера Аблаєва.

06.02.2019, 12:33

Тренер з карате Анатолій Ігнатьо:  «Перше, чому навчаємо, це скромність. Бо велика сила – це велика відповідальність»

Карате – один із тих видів спорту, який дуже популярний в Ужгороді. Батьки приводять дітей до тренувальних залів з 4-5-тирічного віку. Серед спортсменів із кожним роком дедалі більше й… дівчаток. Ми ж продовжуємо знайомити наших читачів із цікавими особистостями, і сьогодні в гостях   один із тренерів по карате Анатолій Ігнатьо, він розповідає про те, як сам прийшов у цей вид спорту, де займається з дітками і чому вчать на заняттях.  

05.02.2019, 14:53

Ужгородський лікар Віктор Бачинський: Найголовніше в дитячій реабілітології – знайти підхід до дитини

Понад 25 років в професії. Віктор Бачинський – лікар із лікувальної фізкультури та масажу вищої категорії, викладач, має багаторічний досвід роботи у міській дитячій лікарні та досвід приватної лікарської практики. В 90-их закінчив медфак УжНУ, далі була педіатрія та лікувальна фізкультура і масаж для дітей. Власне, останнє і стало покликанням. Сьогодні кабінет лікувальної фізкультури лікаря Бачинського в своїй роботі особливу увагу приділяє психомоторному розвитку дітей до року та використовує методики класичного, сегментарного, лінійного та точкового масажу, м’які методики мануальної терапії, лікувальної гімнастики та рефлексотерапії.

05.02.2019, 08:28

Богдан Андріїв бере участь у засідання Правління Асоціації міст України. Що вирішують?

Головує на засіданні голова АМУ, міський голова Києва Віталій Кличко.

04.02.2019, 13:33

В Ужгороді демонтовують самовільно встановлені обмежувачі руху

Усе робиться згідно з чинним законодавством, переконують у міськраді.

01.02.2019, 11:59

Краса і сльози закарпатської марамороської готики

Точки на карті Закарпаття, де без підтримки держави животіє унікальна хустська група старовинних дерев'яних церков

31.01.2019, 13:58

Михайло Карпенко: Мікрофон допомагає мені налагодити контакт з людиною

Сучасне гумористичне Закарпаття важко уявити без Михайла Карпенка. Спільно з незмінним другом і напарником Павлом Мандзичем (разом вони дует «КарМан») він є автором численних жартів та мемів, які моментально підхоплюються і стають «народними».

29.01.2019, 13:14

Не страшно, не боляче і корисно: ужгородці активно стають донорами (ФОТО)

Вперше може бути страшно, але після – почуваєшся героєм, адже твоя кров може зберегти комусь життя. Закарпатська обласна станція переливання крові ось уже 70 років рятує тисячі закарпатців. Журналісти Uzhgorod.net.ua вирішили розказати своїм читачам про те, як відбувається здача крові, й тим самим, сподіваємося, надихнути на добру справу.

29.01.2019, 11:15

Святкова шпаргалка до Дня Валентина. Знайомтеся – ужгородка Ольга Тесовська та її унікальний декор

Уже невдовзі – День Святого Валентина, дівчата й хлопці замисляться над тим, що подарувати коханій половинці. Аби полегшити завдання, редакція uzhgorod.net.ua вирішила продовжити публікації в рубриці «Святкова шпаргалка». У нашому місті так багато талановитих людей, що про всіх не переписати... Тож сьогодні знайомимо вас із Ольгою Тесовською – мешканкою Ужгорода, яка пропонує цікаві й справді неординарні ручні вироби для подарунків та декору!

28.01.2019, 15:12

Неочікуваний погляд на Шевченка очима закарпатських дітей (ФОТО)

Портрети, сюжети з творів та навіть власні інтерпретації на тему сучасної війни в Україні – так розкривають творчість Тараса Шевченка у своїх роботах вихованці 29 мистецьких шкіл краю. 25 січня в галереї "Ужгород" відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Об'єднаймося ж, брати мої". Роботи бачили й кореспонденти Uzhgorod.net.ua.

25.01.2019, 17:30

Брудна машина чи витвір мистецтва? Ужгородом їздить дуже оригінальний автобус!

Оригінальний автобус їздить вулицями Ужгорода - бруд на ньому не просто бруд, а мистецький об’єкт!

25.01.2019, 13:42

Якого кольору джаз? – Проект художника Влада Габди та Dark Side Quartet

Відчути музику можна не тільки на слух, переконані митці. 19 січня 2019 року в галереї ILKO відбувся непересічний музично-художній проект «Якого кольору джаз?» за участі закарпатського художника Влада Габди й джазового колективу з Дніпра DARK SIDE QUARTET.

23.01.2019, 17:11

Побачити, як відновлюють замки і храми, провести власні міні-розкопки можна і... в музеї Ужгорода

Учора в Закарпатському обласному художньому музеї народної архітектури і побуту відкрилася унікальна виставка.

23.01.2019, 15:08

Засніжене старе село в Ужгороді: а ви уявляєте, якби жили в таких будинках?

На території скансену навіть взимку цікаво погуляти.

23.01.2019, 13:13

В Ужгороді відзначили День Соборності України та 73-річницю утворення Закарпатської області у складі країни

Сьогодні в Ужгороді відзначили День Соборності України та 73-ю річницю утворення Закарпатської області у складі України. Традиційно розпочали урочистості на площі Народній, де навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку молодь розгорнула 100-метровий український прапор.

22.01.2019, 14:18

Ужгородка Люба Бляшка: «Мене часто питають, скільки коштує участь у «Мастер шеф»

Приготувати качку магре, гьодзе чи шоколадну сферу – це квіточки порівняно з тим, у яких умовах це потрібно робити. Куховарити на воді, у повітрі чи й навіть на рухомій платформі – от справжні випробування для учасників проекту телеканалу СТБ «Мастер шеф». На смак цю кухню спробувала й ужгородка Любов Бляшка. Про цікавий та незвичайний досвід участі у відомому кулінарному шоу Люба поділилася з Uzhgorod.net.ua.

17.01.2019, 16:48

Засніжений ботанічний сад в Ужгороді має особливий магнетизм (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ботанічний сад УжНУ, створений ще в 1946 році, поза усяким сумнівом є родзинкою нашого міста. М’який мікроклімат ботсаду дає можливість для інтродукції та акліматизації рослин з різних куточків планети: північної і Південної Америки, Кавказу, Середньої Азії, Центральної та Західної Європи. Він може похизуватись унікальними рослинами, занесеними в «Червону Книгу України». Водночас університетський ботанічний сад є пам'яткою національного садово-паркового мистецтва, тож легко знаходить своїх прихильників як серед мешканців міста, так і серед туристів.

16.01.2019, 13:29

Секс за згодою: Закарпатські соцмережі жартують про новий закон (ФОТО)

Укладати чи ні письмовий договір на заняття сексом – головне питання останніх кількох днів. Сотні жартів та мемів ширяться соцмережами закарпатців через зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо запобігання сексуального і домашнього насильства, які набули чинності 11 січня. Uzhgorod.net.ua зібрав для вас найсмішніші жарти.

14.01.2019, 17:06

Останні новини