На Закарпатті суд не дозволив чиновнику займатися сінокосінням

15 гектарів землі повернули державі.

 

Суд визнав недійсним договір оренди ділянки площею 15,15 га, яка примикає до річки Тиса неподалік м. Виноградів. Про це свідчить рішення Виноградівського районного суду Закарпатської області від 18 листопада.

1 червня 2006 року голова Виноградівської райдержадміністрації розпорядився передати Цюбику Михайлу Михайловичу в оренду на 15 років ділянку площею 15,15 га. У розпорядженні вказано, що це землі сільськогосподарського призначення і передані вони для сінокосіння. Орендна плата за користування ділянкою склала 30 грн у місяць.

Суд встановив, що вказана ділянка знаходиться в міждамбовому просторі річки Тиса та відноситься до земель водного фонду. Це землі з особливим режимом використання.

Ділянка була передана в оренду без доопрацьованої технічної документації. Це вимагалося за висновком державної землевпорядної експертизи, яка вказала, що документи не відповідають вимогам земельного законодавства.

Крім того, при укладанні договору оренди не було проведено нормативно-грошову оцінку землі.

Суд скасував розпорядження РДА і договір оренди. Ділянка повернеться у розпорядження Головного управління Держгеокадастру Виноградівського району.

Відзначимо, що станом на 2004 рік Державне управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області очолював Мирон Цюбик.

 

13 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів