Тарифи на електроенергію в Україні можуть знизити – Насалик

Тарифи на електроенергію в Україні можуть знизити – Насалик
В Україні можуть знизити тарифи на електроенергію вже навесні. Про це в Івано-Франківську на засіданні колегії облдержадміністрації заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

 

"Аналізуючи баланс на 2017 рік, ми сподіваємося і маємо підстави на те, що з березня-квітня Україна вперше за 25 років зможе переглядати енергетичний тариф у бік зменшення", - зазначив Насалик, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що "тарифи - це пріоритет НКРЕ".

Втім, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, їх переглядає на основі енергетичного балансу, що профільне міністерство вже склало на 2017 рік.

"Ми можемо перейти до зменшення вартості електроенергії", - переконаний Насалик.

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня зросли тарифи на електроенергію.

План поетапного підвищення тарифів на електроенергію впроваджено постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ще 22 лютого 2015 року.

Згідно з цим документом з 1 вересня нинішнього року найбільш економні міські споживачі, які витрачають до 100 кіловат-годин на місяць, будуть сплачувати 71,4 копійки за кіловат-годину, тоді як раніше вносили 57 копійок. При використанні від 100 до 600 кіловат-годин тариф зріс з 99 копійок до 1 гривні 29 копійок за кіловат-годину. Обсяг, що перевищує 600 кіловат-годин на місяць, буде обходитися в 1 гривню 63,8 копійки замість колишніх 1 гривні 56 копійок.

 

21 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів