Радіоактивний вантаж затримали на кордоні з Угорщиною

Радіоактивний вантаж затримали на кордоні з Угорщиною
Підвищений рівень гамма-випромінювання – 1,2  мкЗв/год зафіксувала стаціонарна митна система радіаційного контролю «Янтар» 1А-04Х в автомобілі жителя с. Сторожниця Ужгородського району, повідомили в Управлінні ДСНС у Закарпатській області.

 

Учора, 21 вересня, о 10:45 від чергового ГУНП у Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що о 00:57 під час проходження митного контролю на пункті пропуску «Тиса» через державний кордон Україна –Угорщина в легковому автомобілі «Volkswagen Touran» з причепом польської реєстрації зафіксовано підвищений рівень випромінювання.

При детальному обстеженні в причепі виявлено пакет, у якому були комплектуючі (фітеля) до гасової лампи, точковий рівень гамма-випромінювання на поверхні пакету становить 2,84  мкЗв/год. Перевищення природного фону гама-випромінювання немає. Виявлений пекет зберігається на пункті пропуску «Тиса», огороджений вказівниками, забезпечено охорону. Ужгородською райдержадміністрацією вживаються заходи щодо вилучення  радіоактивних предметів Львівським ДМСК УкрДо «Родон».  

 

22 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів