У  вівторок та середу у муздрамтеатрі в Ужгороді – на малій сцені прем’єра про абсурдність життя

У  вівторок та середу у муздрамтеатрі в Ужгороді – на малій сцені прем’єра про абсурдність життя
Мала театральна сцена Закарпатського обласного муздрамтеатру в Ужгороді наступного тижня знову запрошує глядачів. На цей раз – на результат творчої співпраці Закарпатського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв та Київського академічного театру «Колесо».

 

Ужгородцям покажуть виставу «Дев'ять життів у дев’яти ночах», яка гратиметься для двох міст – Ужгорода та Києва. Адже в постановці будуть задіяні двоє провідних акторів обох театрів – Михайло Фіщенко та Ольга Армасар. Режисер-постановник, відомий режисер та актор кіно Віталій Семенцов обрав п’єсу сучасного французького автора Матея Вішнєка.

«П’єса про наше життя, яке часто межує з абсурдом. Ми народжуємося для того, щоб померти. Хіба це вже не абсурд? Єдине, що ми можемо – створити гарну історію між двома датами на могильному надгробку. Ця рисочка і є наше життя. Про це наша вистава», – коментує режисер Віталій Семенцов і порівнює її з буддистською притчею, в якій монах утікав від тигра й, стрибнувши у прірву, зачепився за ліану. Зверху його чекав тигр, внизу – крокодил. І раптом виповзли дві чорно-білі мишки, інь і янь, і почали перегризати ліану. Монах побачив, що через скелю пробивається суниця. "Краще я буду людиною, яка потягнулася до суниці, ніж людиною, яка втікає від тигра", – вирішив монах.

Михайло Фіщенко, виконавець головної чоловічої ролі зазначає, що це перша в практиці ужгородського театру спроба творчої співпраці акторів двох театрів. «Вистава складна, я б не взявся за її постановку. Тут багато символів, знаків. А от для актора, чим складніша вистава, тим краще. Це буде щось нове для нашого театру»,  –  каже  Михайло Фіщенко.

Два прем’єрні покази вистави «Дев’ять життів у дев’яти ночах» відбудуться 27 та 28 вересня на малій сцені муздрамтеатру о 18:00.

uzhgorod.net.ua, фото – Олексія Попова

 

22 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів