Усіх випускників 11-х класів за рік планують тестувати з іноземної на рівень В1 і В2

Усіх випускників 11-х класів за рік планують тестувати з іноземної на рівень В1 і В2
Директор Українського центру якості освіти Вадим Караній повідомив, що незабаром буде запроваджено обов’язкове тестування випускників 11 класів шкіл з іноземної мови.

 

"Планувалося запровадити з 2017 р. нові програми тестування з іноземної мови, — каже Вадим Карандій. — Однак для цього має бути створений новий тест. Ми працюємо над цим, але поки що новий тест не готовий, і на рівні МОН прийнято рішення запровадити новації з 2018 р.

Особливістю нової програми й нового тесту буде те, що ми маємо оцінювати знання учнів за двома рівнями володіння мови — В1 і В2. І тут важливо збалансувати рівень складності тестів.

Друге — введення в завдання тесту аудіювання (сприйняття інформації на слух). Оці дві речі потребують доопрацювання. До 2016 р. ніхто не проводив підготовчої роботи з формування аудіотестів, немає досвіду начитки і запису цих текстів. Не було достатньої інформації про те, скільки і яких може статися технологічних збоїв, і як потім вони можуть вплинути на якість оцінювання.

Ми все це мусимо передбачити: розробити технологічні карти проведення ЗНО, дати рекомендації персоналові, як діяти у тому чи іншому випадку".

За матеріалами Дзеркала тижня

 

 

 

26 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів