Закарпатський облмуздрамтеатр хоче суттєво збільшити показ вистав

Закарпатський облмуздрамтеатр хоче суттєво збільшити показ вистав
Мала сцена Закарпатского українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв має працювати на постійній основі – вважає директор муздрамтеатру Василь Марюхнич. Щоправда, за умови, коли в репертуарі буде хоча б 5 вистав для неї.

 

Також у планах директора, щоби велика сцена театру працювала не тільки в неділю, як зараз, показуючи денну виставу для дітей, а вечірню – для дорослих, а бодай два дні на тиждень. Про господарські і творчі плани театру розповіло керівництво театру під час прес-конференції перед прем’єрою другої вистави для малої сцени «Дев’ять життів у дев’яти ночах» (режисер – Віталій Семенцов).

«Велика сцена – стратегія театру. Мала сцена – це  експеримент, родзинка у великому театральному пирозі, яка дає новий присмак. На Заході дуже популярні вистави малих форм. Великими виставами зараз нікого не здивуєш, бо акторів замінили технології. А на малій сцені атмосферу  створювали актори. Це великий план, тут перевіряються таланти», – каже київський режисер.

За словами директора, у новому сезоні (який, до речі, розпочнеться у жовтні) ужгородського глядача чекає постановка вистави «Гамлет», присвячена 100-річчю від дня народження відомого режисера  Ярослава Геляса, який останні 18 років пропрацював у закарпатському муздрамтеатрі. Це буде твір династичний, адже ставить його син режисера – Ярослав, а головну роль зіграє онук – Любомир. Також готують постановку української оперети «Шаріка» про кохання січового стрільця та закарпатської угорки. «Шукаємо невеликі вистави для гастролей, які би мали прокатну перспективу», – коментує Василь Марюхнич. Щодо господарських питань, то керівництво театру просить підтримки в обласної влади та меценатів, аби відновити глядацьку залу, яка вже не ремонтувалася тридцять років.

uzhgorod.net.ua

 

28 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів