Юні футболісти змагались в Ужгороді в турнірі О.Філіпа

Юні футболісти змагались в Ужгороді в турнірі О.Філіпа
Упродовж трьох днів 26 команд юних футболістів 2007 року народження змагалися в 9-му за ліком міжнародному турнірі на честь знаного тренера, заслуженого працівника фізичної культур та спорту Олександра Івановича Філіпа.

 

Переможцями турніру О.Філіпа став польський «Мєлєц»

Окрім широкого представництва українських команд, на турнір до Ужгорода завітали команди з Польші та Словаччини. 

У завершальний день турніру відбулися півфінальні матчі та поєдинки за призові місця. Ужородський «Зінедін» у півфіналі з рахунком 1:3 поступився одноліткам польського Мєльца, а мукачівський «Мункач» здобув перемогу в серії післяматчевих пенальті над командою ДЮСШ м. Мостиська (основний час гри завершився з рахунком – 1:1).

Тож в матчі за 3 місце на майданчик спорткомплексу «Юність» вийшли вихованці Євгена Бібікова гравці «Зінедіна» та команда Мостиськ. Гості досить швидко повели, провівши швидкі 2 голи та  ужгородці зуміли вирівняти гру й до кінця поєдинку зрівняли рахунок у грі. А в серії післяматчевих пенальті Фортуна була на боці «Зінедіна».

А от у фінальному протистоянні між мукачівським «Мункачем» та польським «Мєльцем» гра тривала до останніх секунд. Першими в середині матчу повели закарпатці – Геннадій Сіксай влучним ударом вразив ворота польської команди та вже за дві хвилини  гості відновили паритет. Мукачівці мали кілька хороших нагод вийти вперед, однак добре зіграв воротар польської команди. А на останніх секундах мукачівці пропустили гол, який у підсумку й став переможним.

На завершення турніру вже традиційно відбувся матч між вихованцями Олександра Івановича. Цього разу на майданчик вийшли вихованці знаного тренера 1984 та команда 1991 років народження, багато з яких виступали та продовжують грати в професійний командах країни. У складі команди старшої вікової групи свої голеодорські здібності продемонстрував нападник «Миная» Матвій Бобаль, який забив три голи в ворота 25- річних футболістів. Однак «молоді» не знітилися, а зуміли достойно відповісти, зокрема Василь Пиняшко також відзначився хет-триком, реалізували свої нагоди й його колеги, а переможну крапку в грі поставив гравець «молодих» Яромир Лобода. Тож 7:4 на користь гравців 1991 року народження завершилася ця зустріч.   

По завершенню цього матчу за участю Олександра Філіпа, голови ФФЗ Івана Дурана та головного організатора турніру, голови Федерації футболу Ужгородщини Олександра Романа відбулася церемонія нагородження призерів.

По завершенню матчу Олександр Іванович Філіп прокоментував враження від цьогорічного традиційного турніру:

«Мене радує те, що з кожним роком географія учасників турніру розширюється. Ми починали перший турнір за участю 8 команд, а нині взяли участь 26.Гадаю, що всі учасники поїдуть додому з приємними враженнями від перебування на цих змаганнях».

За матеріалами Романа СЕНИШИНА.

 

05 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів