За книжковим прилавком: Людмила Загоруйко про євреїв у житті жінки

За книжковим прилавком: Людмила Загоруйко про євреїв у житті жінки
Уже не перший рік напередодні зимових свят в Ужгороді втілюється чудова традиція – акція «Письменник за прилавком».

 

В популярному ужгородському книжковому магазині «Кобзар» читачів вітала Людмила Загоруйко. Вона представляла три свої книги – «Луг», «Куклы Барби» і «Евреи в жизни одной женщины».

Людмила із задоволенням відповідала на запитання читачів, які приходили поспілкуватися з улюбленим автором і отримати автограф. Так ми дізналися, що в селі Широкий Луг, де вона живе з чоловіком, поетом Петром Мідянкою, багато жителів намагаються впізнати себе і сусідів серед персонажів книги «Луг». І багатьом це вдається, адже образи і сюжети Людмила Загоруйко бере з самого навколишнього життя, лише майстерно відшліфовуючи їх словом.

– А як людина може стати героєм Вашої книги? – цікавимося ми.

– Напевно, це дуже просто. Потрібно просто посидіти, поспілкуватися. У таку погоду краще всього за стаканчиком глінтвейну. У кожної людини є безліч цікавих спогадів, невисловлених історій. Ніколи не вгадаєш, що саме зможе «зачепити» настільки, щоб потім стати розповіддю.

– Творчі сім’ї – це взагалі цікаве і навіть незбагненне збоку явище. Петро Мідянка якось надихає вас на творчість?

– Ні, в творчості ми існуємо як-то паралельно, майже не перетинаємося. Знаєте, з досвіду можу сказати, що поети настільки не схожі на свої вірші! Читаєш – і не віриш, що ці рядки належать саме цій живій людині. Та й пишемо ми по-різному. Петро може займатися якоюсь справою по господарству і раптом раз! – І зник, не видно його! Все зрозуміло – значить, уже десь пише рядки. А ось мені потрібно сісти, настроїтися, «вловити настрій». До речі, він пише на папері, а я давно перейшла на комп’ютер. Зараз ось взагалі з планшетом працюю…

– А легко дався перехід на електронні носії?

– Абсолютно. Коли комп’ютери набули широкого поширення, я навіть записалася на відповідні курси. Ох і дістала я тоді інструктора! (Сміється). Він тільки починав щось пояснювати, а я вже все намагалася робити сама, без підказок.

– У письменників прийнято питати про творчі плани…

– Ой, та звідки я знаю? Ніяких планів! Як буде, так і буде, я вже точно не буду загадувати…

Що ж, раз так, то нам, шанувальникам творчості Л.Загоруйко, залишається лише чекати появи її нових новел, оповідань, книг на книжкових прилавках.

Чекати з приємним передчуттям…

За матеріалами Костянтина Черкая, korzonews.info

відео: зйомка: Андрій Ніколаєв. Монтаж: Тетяна Величко., Ужгородський прес-клуб

 

10 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів