Закарпатські ковалі показали "клас" у Австрії

Закарпатські ковалі показали "клас" у Австрії
На традиційному популярному серед міжнародної ковальської спільноти фестивалі в австрійському містечку Ібзіц, який щорічно проводиться напередодні католицького Різдва двоє закарпатських ковалів з Ужгорода Михайло Софілканич та Юрій Павлович стали переможцями у номінації «Краща техніка виконання виробу».

 

Загалом, у фестивалі взяли участь близько 40 ковальських майстерень із різних куточків Європи. Україна, окрім Закарпаття, була представлена майстрами з Запоріжжя, Івано-Франківська, Чернівців та Києва.

«За умовами конкурсу ми мали викувати виріб упродовж трьох годин. Назвали своє творіння «Земне сяйво», тож коли до нас підійшли члени журі на чолі з міським головою, вже доробляли останні штрихи, та вони вже від нас не відходили, були вражені й емоційно обговорювали виріб. У нас залишилися приємні враження від фестивалю, мешканців мальовничого містечка Ібзіца та й самої Австрії», – розповідає закарпатський коваль Михайло Софілканич.

Слід зауважити, що містечко Ібзіц є ковальською Меккою, містозанесене до перелікуоб’єктівсвітовоїкультурноїспадщини ЮНЕСКО.Саме тут досяг вершин майстерностістарійшинаковальства Альфред Хаберман, якийще у 50-і роки минулогостоліття створив і розвинувособливутехнікукування та вчивіншихрозуміти душу металу. 

Роман СЕНИШИН

 

26 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів