Закарпатським поштарям нової "мінімалки" не бачити

Закарпатським поштарям нової "мінімалки" не бачити
Листоношам Укрпошти в Ужгороді надали листівки-попередження, в яких написано, що з 1 березня 2017 року ним зменшують ставку з 1 на 0.9. Все це для того, щоб не платити мінімальну заробітну плату 3200 грн,

 

Про таке рішення розповів закарпатському журналісту Віталію Глаголі один з працівників пошти. За його словами, при таких змінах графік роботи залишається таким, як і був, обсяг роботи теж. Але найцікавіше те, що тих, хто не згоден з цим - обіцяють звільнити.

"Чому так? А потім люди скаржаться, чому на пошті до них іноді погано ставляться, можуть нагрубити. Як тут не нагрубити, коли постійно перебуваєш в стресових ситуаціях, керівництво" Укрпошти "не те, щоб не залагоджує, а навпаки" підливає масло у вогонь ", постійно погіршуючи умови праці. Якщо далі так буде продовжуватися, то в Ужгороді не буде кому людям принести лист або пенсію пенсіонерам", - поскаржився журналісту один з місцевих листонош. Ім'я своє він назвати відмовився, побоюючись, що його можуть звільнити.

Віталій розповідає, хоча листоноші отримуватимуть з Нового року більше ніж раніше, але обіцяної "мінімалки" понад 3000 грн не буде.

"Це ніщо, коли майже половина зарплати йде на покупку товарів, які видають щомісяця листоношам, щоб вони" втюхали "пенсіонерам і іншим клієнтам. А товари ці майже завжди втричі дорожче, ніж в звичайних магазинах, в результаті чого їх ніхто не купує, і листоноша повинен сам у себе їх купувати, щоб керівництво не лаяло "за невиконання плану", - розповідає працівник пошти.

Щомісяця кожному листоноші дають "план" на продаж газет, марок і конвертів, прийом комунальних платежів, продаж товару, передплату газет і журналів.

"За невиконання або неповне виконання планів керівництво на зборах (які проходять раз в 1-2 місяці в Поштамті)" вичитує "листонош, керівників відділень: наскільки погано працює відділення, листоноша. Керівники відзначають, що потрібно майже в кожну квартиру заходити, пропонувати товари , особливо - пенсіонерам. Але хто ті товари за завищеними цінами буде купувати? А плани ці щомісяця все більше і більше стають ", - скаржиться листоноша.

У минулому році "Укрпошта" схвалила зміни до Колективного договору, одним з яких є збільшення зарплати співробітникам у середньому на 20%. Заявлялося, що заробітна плата підніметься також у сортувальників, водіїв і всього персоналу відділень поштового зв'язку.

За матеріалами Киевские ведомости

 

04 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів