Прокуратура Закарпатської області порушила ще одну кримінальну справу

Різака звинуватили в організації масового безладдя

 

Прокуратура Закарпатської області порушила ще одну кримінальну справу відносно колишнього голови Закарпатської обласної державної адміністрації ?вана Різака ? за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 294 КК України (перевищення влади або службових повноважень та організація масового безладдя). Про це повідомила прес-служба Закарпатської прокуратури. Підставою для порушення кримінальної справи стало те, що 13 листопада 2004 року ?ван Різак, працюючи на посаді голови ОДА, з метою перешкодити громадянам в проведенні ними передвиборчої агітації на користь кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка, навмисно, явно виходячи за межі наданих йому прав і повноважень, давав вказівки своїм радникам організовувати масове безладдя.



Останні, по команді Різака, разом з озбро?ною групою близько ста чоловік приїхали в м. Свалява, де в готелі "Комфорт" зупинилися студенти з ГК "ПОРА", які збиралися проводити передвиборчу агітацію за Віктора Ющенка, повідомля? прес-служба прокуратури.



Чинячи опір дюжині працівників Свалявського РВ УМВС молодчики увірвалося в приміщення готелю. Застосовуючи вогнепальну і холодну зброю, вони жорстоко побили студентів, відібрали у них особисті речі і під дулами пістолетів як заручників завантажили в автобус, а потім вивезли молодь за межі міста.

В результаті цього нападу 56 студентів одержали тілесні ушкодження різної важкості, було знищено і пошкоджено їх майно на загальну суму більше як 26 тис. грн, повідомля? прес-служба прокуратури.

За матеріалами ?proUa?

 

07 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів