Закарпатці можуть обрати собі сімейного лікаря хоч і в Києві

Закарпатці можуть обрати собі сімейного лікаря хоч і в Києві
Найбільші зміни чекають первинну ланку надання медичної допомоги, – запевняє в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

 

За її словами, у західних країнах 80% допомоги пацієнтам надається на первинному рівні, в Україні – лише 21%. Експерти порахували: 41% українських чоловіків і 34% жінок працездатного віку померли, бо не перебували під наглядом сімейного лікаря. У 2017 році кожен українець мусить обрати лікаря, якому довіряє, та підписати з ним угоду.

Відповідаючи на запитання "Високого Замку", Супрун запевнила, що не має значення, в якому закладі працює обраний пацієнтом лікар – у поліклініці, фельдшерсько-акушерському пункті, у приватній клініці. Так само не має значення, де живе пацієнт, а де веде прийом лікар, хоча пацієнту варто подумати, чи не виникне проблем, коли доведеться діставатися до фахівця.

Договір з сімейним лікарем передбачено підписувати терміном на один рік, і у ньому буде передбачено підстави для дострокового його розірвання. Цим документом МОЗ хоче захистити і лікаря, і пацієнта. Медик не може відмовитися вести свого пацієнта тільки тому, що той серйозно захворів.

 

15 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів