«За жертовність і любов до України» – в Ужгороді вшанували захисників Дебальцева

«За жертовність і любов до України» – в Ужгороді вшанували захисників Дебальцева
18 лютого, але 2 роки назад, у 2015-ому, українські військові з жорстокими боями покидали Дебальцево, де протягом тривалого часу стримували атаки агресора. До останнього захищали плацдарм і бійці 128-ї закарпатської гірсько-піхотної бригади. 

 

80 із них, хто вийшов тоді з оточення, сьогодні в Ужгороді отримали народну нагороду - «Дебальцівські хрести». Також вручили і відзнаки УПЦ Київського патріархату – майже 30 медалей «За жертовність і любов до України». Отримали Герої і подарунки від волонтерів Руху підтримки закарпатських військових. 

У Палаці дітей та юнацтва в Ужгороді відбулися урочистості, які організували, зокрема, командування 15-ого окремого гірсько-піхотного батальйону та волонтери. 

 Сказати спасибі воїнам, які боронили нашу державу, прийшли до ПАДІЮНу, де відбулися заходи до другої річниці виходу військових із Дебальцева, багато людей. Серед них – Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, Єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій, командир 15 ОГПБ Олександр Паламарчук.

Для військових та їх рідних підготували вокальні та інші виступи.

 

18 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів