Четверо закарпатців – у рейтингу «Книжка року-2016»

Четверо закарпатців – у рейтингу «Книжка року-2016»
Стали відомі переможці одного з найпрестижніших книжкових рейтингів України – «Книжка року-2016». Серед переможців є і видання закарпатців – Олександра Гавроша, Мирослава Дочинця, Оксани Луцишиної та краєзнавча книга «Видавництва Олександри Гаркуші».

 

Кращою книгою серед краєзнавчої, туристичної літератури у номінації «Візитівка» стали книги «Видавництва Олександри Гаркуші» - Флоріан Заплетал «Дерев’яні церкви Закарпаття» та «Міста і села Закарпаття».

У трійку кращих увійшла ще одна книга цього видавництва – «Легенди Срібної Русі» Олександра Гавроша. Ця книга посіла третє місце серед 66 творів для школярів середніх класів у номінації «Дитяче свято». Попереду тільки «Шалахмонеси» Григорія Фальковича та «Гаррі Поттер і філософський камінь. Велике ілюстроване видання» Дж.К.Ролінг. До слова, книга «Легенди Срібної Русі» стала кращою дитячою книгою у конкурсі «Книга на Миколая» та на фестивалі «Книга-фест-2016».

У номінації «Красне письменство» одними з кращих стали двоє закарпатських прозаїків. Роман «Любовне життя» Оксани Луцишиної  опинився на 14 місці у жанрі «Сучасна українська проза, есеїстика, драматургія» із 88 видань, розглянутих журі. До слова, ця книга увійшла до довгих списків «Книги року ВВС-2016».

Серед жанрової літератури (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії) Мирослав Дочинець зайняв шосте місце із 63-ох за книгу «Мафтей. Книга написана сухим пером». 

uzhgorod.net.ua

 

21 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів