Суд пробачив працівниці Ужгородської РДА неподання декларації – вона покаялась

Суд пробачив працівниці Ужгородської РДА неподання декларації – вона покаялась
Вперше в Україні, в Ужгородському міськрайонному суді, розглянуто обвинувальний акт відносно державного службовця за умисне неподання електронної декларації.

 

Нагадаємо, в період з першого вересня по 30 жовтня суб’єкти владарювання повинні були оприлюднити наявні доходи та майно, задекларувавши такі в електронному вигляді.

Проте, деякі посадовці знехтували зазначеним обов’язком. Так, працівниця Ужгородської районної державної адміністрації краю не подала електронну декларацію у встановлений законодавством термін, чим вчинила кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 Кримінального кодексу України.  

В судовому засіданні, причетність до вказаного злочину обвинувачена не заперечувала, вину – визнала й щиро розкаялася у вчиненому. Судом, при розгляді справи, прийнято до уваги й той факт, що жінка притягається до відповідальності вперше, а вказаний злочин є невеликий за тяжкістю.

Тож, суддя, враховуючи позицію захисника й прокурора щодо можливості закриття кримінального провадження відносно працівниці Ужгородської РДА, звільнила обвинувачену від відповідальності, у зв’язку з дійовим каяттям.

Разом з тим, наголошуємо, що визнання вини і щире розкаяння у вчиненому злочині не є основним доводом для звільнення особи від відповідальності. А лише у сукупності з іншими обставинами (сприяння розкриттю злочину, усунення заподіяної шкоди тощо) може бути враховано судом як підстава для закриття кримінального провадження.

Тож, громадяни, просимо вас дотримуватися вимог антикорупційного законодавства й своєчасно вказувати достовірні відомості при декларуванні доходів та майна.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду

 

22 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів