Ужгород матиме новий театральний фестиваль – "Під цвітом сакури"

Ужгород матиме новий театральний фестиваль – "Під цвітом сакури"
Досі Закарпаття мало два своїх театральних фестивалі. Закарпатський обласний театр ляльок «Бавка» що два роки проводить міжнародний театральний фестиваль «Інтерлялька». Мукачівський обласний театр драми і комедії щотравня проводить фестиваль «Етно-діа-сфера», в якому беруть участь чимало театрів національних меншин.

 

І ось тепер у квітні буде ще один театральний фестиваль – «Під цвітом сакури». Про це повідомив на прес-конференції директор Закарпатського обласного академічного українського музично-драматичного театру Василь Марюхнич. Фестиваль проходитиме з 20 по 26 квітня на малій сцені муздрамтеатру. Власне, й задумовувався він як фестиваль малої форми. Адже віднедавна головний театр області має камерну сцену, яку й хочуть пополяризувати, в тому числі й через фестиваль.

До Ужгорода приїдуть відомі колективи: столичні національні театри імені Івана Франка та Лесі Українки, київський Молодий театр імені Леся Курбаса, київський театр «Колесо». Покажуть своє мистецтво і гості з Івано-Франківського муздрамтеатру. Також виступлять на малій сцені з виставами господарі та мукачівський театр.

Тож щодня протягом семи квітневих днів ужгородці та гості міста будуть тішитися справжнім театральним видовищем із такою романтичною і рідною назвою «Під цвітом сакури».

uzhgorod.net.ua

 

23 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів