В галереї «Ужгород» сьогодні стартувала виставка фіалок

В галереї «Ужгород» сьогодні стартувала виставка фіалок
Про прихід весни в обласному центрі Закарпаття нагадує не тільки сонячна погода, а й аромат перших квітів. Сьогодні, 5 березня,

 

Напередодні Міжнародного жіночого дня любительки квітів вибирають щось новеньке для домашніх колекцій, а чоловіки придивляються, чим радуватимуть прекрасних половинок 8 березня.

Більше трьох сотень видів фіалок привезла на виставку сім’я Сисорових із Хуста. Колекціонери займаються вирощуванням квітів близько двох десятків років і добре знають, як доглядати за світлолюбивими рослинами. На запитання, у чому найбільша складність вирощування, пані Римма відповідає: 

«Найголовніше – вчасно пересаджувати, підживлювати і поливати. Також потрібно, щоб квіти мали багато світла. Якщо його мало, варто робити в приміщенні підсвітку, лампи».

Жінка зауважує, що найпопулярніший вид фіалок назвати важко, тому що нові види з’являються швидко і відразу ж знаходять своїх прихильників. 

Окрім фіалок, колекціонери привезли на виставку й деякі інші рослини, зокрема стрептокарпуси, бегонії тощо. Проте відвідувачів виставки все-таки найбільше приваблює різнобарв’я фіалок.

Пані Наталія з Ужгорода є ландшафтним дизайнером. Завжди цікавиться рослинами, зокрема й квітами. Вирощування фіалок називає своїм хобі. Ужгородка зізнається, навіть у невеликому помешканні їй вдається доглядати за більше як трьома десятками рослин. Тому сьогодні також прикупила для своєї колекції поповнення – сенполію, тобто узамбарську фіалку. Пані Наталія каже, доглядати за цими квітами зовсім нескладно. Головне – не перезволожувати. 

На виставці вартість таких квітів коливається від 150 до 200 гривень, залежно від виду. Проте колекціонери запевняють, фіалки можна виростити навіть із малого листочка. Тут його можна придбати за 15 гривень.

Усі охочі можуть відвідати виставку та придбати квітковий настрій і найближчими днями. Триватиме вона до 8 березня.

За матеріалами Закарпатського кореспондента

 

05 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів