"Тато, мама і я – спортивна сім‘я!"

"Тато, мама і я – спортивна сім‘я!"
У загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1 м.Берегово на веселу та незвичайну програму до фізкультурної зали зійшлося десять родин і два класи маленьких уболівальників

 

Зізнатися чесно, автор цих нотаток не сподівався побачити такого азартного, креативного та веселого спортивного свята, яке відбулося у ЗОШ № 1. На нього, крім батьків і їхніх діток, спортивних організаторів, завітали директор одинадцятирічки Оксана Матолич, її заступник Антон Ковач та чимало уболівальників, найперше із 1-А та 1-В класів. Саме тут навчаються хлопчики та дівчата, які разом із батьками погодилися взяти участь у спортивному шоу "Тато, мама і я – спортивна сім‘я". За словами одного з учасників цих змагань, дідуся маленької Марії-Олесі Козловської Ігоря Царя, захід насправді подарував здоров‘я, бадьорість і силу – як батькам, так і їхнім семилітнім донечкам і синочкам.

На веселі сімейні старти прийшло десятеро матерів і стільки ж татусів зі своїми малолітками. Зокрема, це батьки Максима Богдана, Аліси Вольхіної, Тимофія Гімранова, Дмитра Євдокимова, Сергія Зубанича, Марії-Олесі Козловської, Максима Комарницького, Владислава Логіна, Адама Локера  та Максима Сливки. Звісно, раз мають у школі першокласників, то й самі як душею, так і тілом іще молоді. І будь-які змагання для них – це шанс показати свою вправність на фізкультурному майданчику. Очільниця школи О. Матолич підкреслила: до цього спортивного свята було залучено значно більше сімей, однак кілька з них не з‘явилися із поважних причин. Слід сказати, що сценарій естафетних змагань досвідчені шкільні учителі Іболя Гольт, Оксана Калинич склали так, що кмітливість, силу, спритність, волю до перемоги могли продемонструвати як батьки, так і учні. Усі переконалися, що матері, татусі, як і самі первачки, одинаково обожнюють руханку. А зі спортом дружні усі, хто має швидкі ноги та спритні руки.

Веселі родинно-класні змагання розпочалися з невеличкої розминки. Відтак почергово на старт виходили батьки та їхні чада, вони змагалися з найрізноманітніших конкурсів, оголосили навіть спортивну вікторину. Оплесків, сміху, вигуків було вдосталь, коли довелося пробігати гімнастичною лавою із баскетбольними м‘ячами, із ракетками для бадмінтону, а відтак виконати завдання з надувними кульками, які під вагою тіла на фініші мали лопнути тощо. Усього для команд дорослих і учнів було шість завдань. Особливо азартним виявився конкурс із перетягування канату – тут почергово силу демонстрували як батьки, так і учні.

Поки журі підсумовувало естафетно-спортивні змагання "Тато, мама і я – спортивна сім‘я", усі гуртом виконували вправи з фіззарядки. Така фізична експресія та руханка ще більше збадьорили всіх присутніх. Відтак було оголошено, що найспортивнішими виявилися Тетяна та Сергій Зубаничі із сином Сергійком, на другому місці опинилися Олександр і Наталія Гімранови та їхній Тимофійчик, умовну "бронзу" здобуло подружжя Комариницьких – мати Світлана, батько Ігор і першокласник Максимчик. Усі були нагороджені призами, грамотами та подяками – "усними" в тому числі.

Віриться, що ці запальні та азартні старти подарували здоров‘я, енергію, піднесення, наснагу як батькам, так і малечі. Окрема вдячність юним глядачам, які голосовими зв‘язками та оплесками підтримували своїх ровесників із двох перших класів та їхніх батьків. Є також сподівання, що ці веселі естафетні старти стануть традиційними та подібний досвід запозичать у інших навчальних закладах.

Михайло ПАПІШ, м.Берегово

Фото автора

 

23 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів