Імперію, якою правлять спецслужби, Забужко в Ужгороді порівняла з квартирою, якою править туалет

Імперію, якою правлять спецслужби, Забужко в Ужгороді порівняла з квартирою, якою править туалет
Росія нині – це імперія. якою правлять спецслужби. А спецслужби будь-якої країни видалені із зони моралі і права, їм справді можна, бо мета виправдовує засоби.

 

Це логіка будь-яких спецслужб, – вважає письменниця Оксана Забужко.

За її словами, в кожній квартирі має бути вбиральня, але ж вона не може стати "головною" в житті квартири, туалет не може управляти життям. Такі порівняння письменниця навела на презентації в Ужгороді 2 своїх книг "І знов я влізаю в танк…" і "Шевченків міф Оксани Забужко та його критики", яка вчора пройшла у великій залі ректорату УжНУ.

Нагадаємо, письменниця на Закарпатті бере участь у фестивалі "Березневі коти". Сьогодні також в обласній бібліотеці на проспекті Свободи пройде майстер-клас Забужко "Слово, тіло і Ерос", початок о 18.00.

Забужко також розповіла про свої дитячі враження від Ужгорода і  навела приклади "метафізики в історії" – філософією життя від одного з діячів культури Росії та розповідь міністра Нищука про призначення вертолітного майданчика у Каневі. А ще – поділилася, коли і як почалася її власна мобілізація на нинішню війну та які помилки СРСР врахувала нинішня Російська імперія.

uzhgorod.net.ua

 

25 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів